ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αριθμό – ρεκόρ Ρώσων τουριστών αναμένει φέτος η Τουρκία

1 min read

Σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρσι

Δεν είναι μόνη η Άμυνα. Ενισχύει και τον τουρκικό τουρισμό το διπλωματικό φλερτ ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα, καθώς ρεκόρ Ρώσων επισκεπτών αναμένεται να φτάσουν στην Τουρκία. 

Εκτιμάται, δε, ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών ενδεχομένως να ξεπεράσει και τα έξι εκατομμύρια.

Το 2018 την Τουρκία επισκέφθηκαν 5,7 εκατομμύρια Ρώσοι, αριθμός κατά 21% περισσότεροι σε σχέση με το 2017. «Όμως η δυναμική δεν έχει εξαντληθεί. Ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2019 η αύξηση ήταν της τάξεως του 36%. Αναμένουμε, ότι εφέτος ο αριθμός των Ρώσων που θα επισκεφθούν την Τουρκία θα ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια και θα είναι ένα νέο ρεκόρ», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

Το 2019 στην Τουρκία χρησιμοποιείται η ρωσική κάρτα Mir, με την οποία μπορεί κανείς να κάνει αναλήψεις τουρκικών λιρών από 6500 χιλιάδες μηχανήματα αυτόματης ανάληψης όπως και να κάνει πληρωμές σε περισσότερα από 400.000 εμπορικά σημεία και σε περισσότερα από 10.000 ηλεκτρονικά καταστήματα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας.

Τα τουρκικά θέρετρα εφέτος το καλοκαίρι θα γίνουν ο πιο δημοφιλής προορισμός για διακοπές για Ρώσους που επιλέγουν τον οργανωμένο τουρισμό, οι οποίοι προτιμούν τα τουριστικά πακέτα, είχε ανακοινώσει πρόσφατα η Ένωσης τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας (ATOP).

Δημοσίευση στα Social Media