ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απούσες οι κυπριακές δυνάμεις από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, μην τυχόν και δυσαρεστηθούν οι Τούρκοι!

1 min read

Δεν συμμετείχαν κυπριακές δυνάμεις στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, για να μην… εκνευρίσουν τους Τούρκους και χαλάσουν το κλίμα, εν όψει της υποτιθέμενης άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ!

Την ίδια στιγμή που οι Τουρκοκύπριοι προκαλούν με κάθε τρόπο και ζητούν δύο κράτη, με απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη η Κύπρος δεν συμμετείχε οργανικά, αλλά μόνο ως θεατής στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης. Το ατιμωτικό αυτό για την επέτειο συμπέρασμα προκύπτει από όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στη Μεγαλόνησο, όπου αποδεικνύεται ότι το πνεύμα του «κατευνασμού» του Αττίλα δεν είναι απλώς ζωντανό, αλλά κυρίαρχο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Μπορεί στην παρέλαση των 200 ετών από την Εθνεγερσία να είχαμε γαλλικά, βρετανικά και αμερικανικά αεροσκάφη, δεν υπήρχε όμως συμμετοχή από την Κύπρο, παρότι το 1821 στην κυρίως Ελλάδα υπήρχαν Κύπριοι πολεμιστές. Δεν πρόκειται περί παράλειψης, λάθους ή ασυνεννοησίας, αλλά περί μιας ξεκάθαρης επιλογής που έγινε από την πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την αποστολή αγήματος που θα συμμετείχε στην παρέλαση είχαν θέσει κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρώτο τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, στο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, η πρόταση αυτή βρήκε αντίθετο τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, ο οποίος εξήγησε ότι διαφώνησε «με την αποστολή αγήματος στις παρελάσεις οι οποίες θα γίνονταν στην Ελλάδα», γιατί «είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη, και ιδιαίτερα παραμονές της μετάβασης στη Γενεύη».

Όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, ο Νίκος Αναστασιάδης αποδέχτηκε τη λογική του ΑΚΕΛ, αφού στην παρέλαση δεν συμμετείχε άγημα της Κυπριακής Εθνοφρουράς, γεγονός που αποκαλύπτει το πνεύμα με το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία οδεύει προς την πενταμερή και προϊδεάζει για υποχωρήσεις που θα αποτελέσουν αυτοακρωτηριασμό του Ελληνισμού της ανατολικής Μεσογείου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.