ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο κορονοϊός «χτύπησε» και την αλλαγή της θερινής ώρας στην Ευρώπη

1 min read

Αλλάζουμε την ώρα από τα ξημερώματα γυρίζοντας μια ώρα μπροστά τους δείκτες, αλλά η υπόθεση της οριστικής κατάργησης της αλλαγής της ώρας στα κράτη της Ευρώπης… χτυπήθηκε από τον κορονοϊό

Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 αλλάζει η ώρα γυρίζοντας τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής στις 03:00 οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να δείξουν 04:00. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 πμ σε 04:00 πμ».

Τι γίνεται όμως στη συνέχεια;

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο είχε αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από αύριο. Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας σημαίνει ότι η αλλαγή ώρας θα έπρεπε να σταματήσειγια τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021. 

Ο κορονοϊός, όμως έφερε τα πάνω κάτω και στην… ώρα και αυτό το ζήτημα έμεινε πίσω, μιας και οι ευρωπαϊκές χώρες – αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης- σταμάτησε την υπόθεση αλλαγής της  ώρας  και ασχολείται με τα της πανδημίας. Έχει ήδη γίνει μια πανευρωπαϊκή διαβούλευση, ενώ στη συνέχεια κατατέθηκε σχετική πρόταση η οποία άφηνε το ελεύθερο στις χώρες της ΕΕ να αποφασίσουν σε ποια ώρα θέλουν να παραμείνουν. Η πρόταση εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα ενώπιον του συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ. Η Ελλάδα φέρεται να υιοθετεί την θερινή ώρα ως μόνιμη, αλλά ακόμα δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Θα περιμένουμε λοιπόν μέχρι τον Οκτώβριο για να μάθουμε.

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε. Αργότερα, κατά τη δεκαετία του ‘70, μετά την πετρελαϊκή κρίση του 1973, αποφασίστηκε η υιοθέτηση της θερινής ώρας από πολλά κράτη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η οποία εφάρμοσε το μέτρο την άνοιξη του 1975.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.