Κυ. Ιούλ 5th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκαλύπτονται από μόνοι τους – Μάριο Ντράγκι: «Πηγή ανησυχίας η μεταβλητότητα στο ευρώ»

1 min read

Ως «πηγή ανησυχίας» χαρακτήρισε την πρόσφατη μεταβλητότητα στο ευρώ, ο Μάριο Ντράγκι, η οποία χρειάζεται παρακολούθηση.
Το ευρώ κινείται ανοδικά τις τελευταίες εβδομάδες, έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, ιδιαίτερα του δολαρίου, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης βελτιώνεται και τα πολιτικά ρίσκα μειώνονται. Ωστόσο το ισχυρό ευρώ ενδεχομένως να πλήξει τις εξαγωγές και να επηρεάσει τον πληθωρισμό, ενδεχομένως ακόμα και να αλλάξει την πολιτική της ΕΚΤ.

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, επαναλαμβάνοντας την θέση της κεντρικής τράπεζας να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 ή και αργότερα, εφόσον οι οικονομικές συνθήκες αλλάξουν.
Σε γενικές γραμμές, ο Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε την ευρεία οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης, χάρη στην αύξηση της απασχόλησης, των επενδύσεων, της εγχώριας κατανάλωσης και της εταιρικής κερδοφορίας, ωστόσο, επεσήμανε ότι η ευνοϊκή νομισματική πολιτική θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε ο πληθωρισμός να βρεθεί σε βιώσιμο μονοπάτι.

Όπως είπε, ο πληθωρισμός αναμένεται να κυμανθεί στα τρέχοντα επίπεδα (1,4%) το επόμενο διάστημα, λόγω των διακυμάνσεων των τιμών ενέργειας.

Τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει το QE.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.