ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκάλυψη Παναγιωτόπουλου για την προμήθεια αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού [pic]

1 min read

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε σημαντικές πληροφορίες κατά την διάρκεια απάντησης του σε κοινοβουλευτική ερώτηση που του έθεσε στις 5 Φεβρουαρίου 2021, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με θέμα: «Η Τουρκία αυξάνει τον στόλο των εναέριων τάνκερ της με νέα Α-330».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην απάντηση του διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο δρομολογούνται τα εξοπλιστικά προγράμματα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ αποκάλυψε ακόμα ότι προβλέπεται η απόκτηση αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού, στο πλαίσιο της ισχύουσας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η απάντηση ΥΕΘΑ:

«Τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) καταρτίζονται σύμφωνα με τις διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού (ΕΑΣ) και αποβλέπουν στη συστηματική βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Κλάδου, μέσω του καθορισμού των αναγκαίων μέσων και της βέλτιστης διαχείρισης των πόρων.

Επιπρόσθετα, η Πολεμική Αεροπορία εφαρμόζει συγκεκριμένες μεθόδους, με τις οποίες παρακολουθούνται, μελετώνται και αναλύονται οι εξελίξεις, προκειμένου να προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές απαιτήσεις για την αντιμετώπιση οιασδήποτε απειλής.

Ως εκ τούτου, τα σχετικά εξοπλιστικά προγράμματα διαμορφώνονται ως απόρροια μεθοδευμένων θεσμικών ενεργειών, λαμβάνοντας υπόψη την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, για την υλοποίηση των σχεδίων της ΠΑ.

Προς επίτευξη των ανωτέρω, παρέχονται κατευθύνσεις από την ισχύουσα Δομή Δυνάμεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με την οποία έχει προβλεφθεί η προμήθεια αεροσκαφών ρόλου Air-to-Air Refueling».

Δείτε χαρακτηριστικά:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.