ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ πρώην Υπουργού Υγείας: «Μου έδιναν μίζα 500.000.000»…

Newskamatero

Την απροκάλυπτη συνέχιση της κερδοσκοπίας στον χώρο της Υγείας και ειδικά τη διατήρηση του θολού τοπίου στον έλεγχο των τιμών των ραδιοφαρμάκων καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Υγείας και γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας.

Όπως αποκαλύπτει στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», παρότι από τις αρχές του 2015 έχει διαβιβάσει στον τότε αν. υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα φάκελο με αντίγραφα τιμολογίων, από τα οποία προέκυπτε ότι διατίθενται στην Ελλάδα σε πολλαπλάσιες τιμές σε σχέση με το εξωτερικό ως αποτέλεσμα της αισχροκέρδειας, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

 

Με αφορμή το σκάνδαλο της Novartis ο Γιώργος Σούρλας θυμάται μια ιστορία από τα παλιά και συγκεκριμένα από την περίοδο 1990-1992, όταν ήταν υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τότε που κάποιοι είχαν επιχειρήσει να τον προσεγγίσουν και να τον δωροδοκήσουν με πρόφαση εμβόλια για την ηπατίτιδα Β.
«Ετυχε μια φορά να μου προτείνουν να εντάξω στο πρόγραμμά μου για ηπατίτιδα Β εμβόλια προηγμένης γενιάς, με μια έμμεση παρότρυνση να πάρω 500.000.000» αποκάλυψε, προσθέτοντας ότι ο εν λόγω υπάλληλος του έθεσε το δέλεαρ του… κοινωνικού έργου.

«Κύριε Σούρλα, θα φανείς πολύ ευαίσθητος απέναντι στον κόσμο» μου είπε ο υπάλληλος της εταιρίας που με πλησίασε», είπε, ωστόσο αυτός αρνήθηκε να το κάνει, θεωρώντας ότι το εμβόλιο αυτό δεν ήταν απαραίτητο. Μια δεκαετία αργότερα, σε ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης (της οποίας προΐστατο) με το υπουργείο Υγείας, με θέμα «Διαφάνεια και Δεοντολογία στον χώρο της Υγείας», επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά ότι ο τομέας της Υγείας μαστίζεται από εκτεταμένη διαφθορά και διαπλοκή.

paraskhnio.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Handelsblatt: Η Τουρκία κρατά ως «ενέχυρο» τους Eλληνες στρατιωτικούς

Το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν προφυλακιστεί στην Τουρκία παραμένει θέμα σχολιασμού στον γερμανικό Τύπο. Σε εκτενή της ανταπόκριση από την Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη στη διαδικτυακή της έκδοση η Handelsblatt εκτιμά ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών θα μπορούσε να γίνει αιτία κλιμάκωσης «της κρίσης ανάμεσα στην […]