ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Αυγούστου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Από «ώρα σε ώρα» η Άγκυρα θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα αεράμυνας – Έτοιμοι οι S-400

1 min read

Ήδη από χθες, όπως σας είχε ενημερώσει το OnAlert,  τουρκικό δημοσίευμα ανέφερε ότι τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα της Άγκυρας βρίσκονται ψηλά στην τουρκική αμυντική ατζέντα.  «Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που αξιολογούν τις ελληνικές απειλές, κρίνουν ότι οι S-400 είναι αυτοί που θα δώσουν το πάνω χέρι στην Τουρκία», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της, φιλο-κυβερνητικής, Yeni Şafak.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο αναλυτής του TRT World, Yusuf Erim, επεσήμανε ότι η ύπαρξη των S-400 θα μπορούσε να αποτελέσει ορόσημο για την αμυντική αλλά και επιθετική λειτουργία της Τουρκίας: «Η εγκατάσταση και ενεργοποίηση των πυραυλικών συστημάτων S-400 σε ακτίνα της Μεσογείου θα μπορούσε να αλλάξει όλα τα δεδομένα πτήσεων. Η Τουρκία θα είχε τότε το πλεονέκτημα».

Η Τουρκία έχει παραλάβει τους ρωσικούς πυραύλους και τα ραντάρ που τους συνοδεύουν, αλλά δεν τους έχει ενεργοποιήσει ακόμη. Οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις (ήδη έχουν «παγώσει» την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-35) και την πιέζουν να πουλήσει τους S-400 σε άλλη χώρα ή τουλάχιστον να μην τους ενεργοποιήσει. Πρόσφατα Αμερικανός γερουσιαστής πρότεινε να αγοράσουν οι ίδιες οι ΗΠΑ τους ρωσικούς πυραύλους, αλλά κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο. Η Ρωσία υπενθύμισε με εμφατικό τρόπο στην Αγκυρα ότι απαιτείται η ρητή συγκατάθεσή της για τη μεταφορά των πυραύλων σε τρίτη χώρα.\

Πηγή: OnAlert

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.