ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι του Anadolu στο Καστελόριζο για τους οποίους απειλεί η Άγκυρα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

1 min read

Τούρκος «δημοσιογράφος» του Anadolu αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Καστελόριζο, συνοδευόμενος από μουσουλμάνο Έλληνα φωτογράφο. Οι δημοσιοποίηση των στοιχείων τους έφερε την αντίδραση της Άγκυρας, η οποία απείλησε με αντίποινα σε περίπτωση ου τους συμβεί κάτι.

Τα στοιχεία τους έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα tourkikanea, όπου φωτογράφισε τον Τούρκο δημοσιογράφο TEVFIK DURUL ως υπάλληλο της ΜΙΤ.

Παρακάτω βλέπετε τα στοιχεία διαβατηρίου του.

Ο Durul συνοδεύεται κι από άλλον έναν φωτογράφο, ο οποίος είναι Έλληνας πολίτης, κάτοικος Κομοτηνής αλλά τον περισσότερο χρόνο μένει στην Κωνσταντινούπολη.

Ονομάζεται Αϊχάν Μεχμέτ και μάλιστα στο προφίλ του σήμερα το απόγευμα δημοσίευσε φωτογραφία από το καράβι την ώρα που πήγαινε προς το Καστελόριζο.


(Αρχικό κείμενο 11:04) Συνεχίζοντας την δημιουργία πολεμικού κλίματος η Άγκυρα εφηύρε νέο αφήγημα κατά το οποίο δημοσιογράφοι του Anadolu ταξίδεψαν από τη Ρόδο στο Καστελόριζο και κατά τις τουρκικές εκτιμήσεις κινδυνεύουν επειδή τους ανέφεραν Έλληνες δημοσιογράφοι!

 Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν κατηγόρησε την Ελλάδα για «στοχοποίηση» των εργαζομένων του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων!

Ο Αλτούν, προειδοποίησε την Αθήνα πως θα «πληρώσει το τίμημα» εφόσον κινδυνεύσουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο νησί, για τις ανάγκες του «τουρκικού ρεπορτάζ».

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, μ’ ανάρτησή του στο Twitter κατηγόρησε τις ελληνικές Αρχές πως διέρρευσαν φωτογραφίες και στοιχεία διαβατηρίων των δημοσιογράφων προς τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

«Θα πληρώσετε το τίμημα εάν αυτοί οι Τούρκοι δημοσιογράφοι κινδυνεύσουν. Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει το πρακτορείο «Ανατολή», του οποίου το προσωπικό εργάζεται υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, μέσω απειλών, εκφοβισμού ή δημοσίευσης των προσωπικών τους πληροφοριών», έγραψε ο Αλτούν, συνεχίζοντας:

«Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για υποκίνηση βίας, μέσω ενός φασιστικού ιστότοπου, εναντίον δημοσιογράφων του Anadolou στο Καστελόριζο. Ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται ελεύθερα στην Τουρκία, την οποία η ΕΕ λατρεύει να κάνει μαθήματα για την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα μέλος της ΕΕ, ενεργεί ως κράτος-μαφία» έγραψε συγκεκριμένα.

Ακολουθώντας πιστά την κυβερνητική γραμμή, δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τουρκικό τύπο, συνεχίζουν την προπαγάνδα περί «στρατικοποίησης» του Καστελόριζου, που -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους- αντιβαίνει τις Διεθνείς Συνθήκες.

Την Τετάρτη, το κρατικό TRT World μάλιστα, κατέγραψε δραστηριότητες της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Καστελόριζο, με ειδική κάμερα από τις απέναντι τουρκικές ακτές στο Κας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του TRT World, τα πλάνα που προβλήθηκαν, δείχνουν Έλληνες στρατιώτες να περιπολούν το νησί.

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.