ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την Αγγελική Νικολούλη για τη δολοφονία Παπαγεωργίου

1 min read

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε την Τετάρτη (13/2) η γνωστή δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του 26χρόνου Μάριου Παπαγεωργίου. Η παρουσιάστρια της γνωστής εκπομπής «Φως στο Τούνελ» υποστήριξε ότι οι απειλές προς το πρόσωπό της άρχισαν μετά την προβολή της εκπομπής, όπου αποκαλύφθηκε με την συνδρομή του γενετιστή, Γιώργου Φιτσιάλου το αίμα του 26χρόνο στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε.

«Μετά από την προβολή της εκπομπής, άρχισαν οι απειλές. Μετά από το πρώτο δικαστήριο και την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης έγιναν πιο έντονες. Υποβάλαμε μήνυση σε βάρος αγνώστων. Τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βασικού κατηγορουμένου για απειλές σε βάρος μου. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής» τόνισε η δημοσιογράφος. Περιέγραψε στο Δικαστήριο πως άρχισε να ερευνά την υπόθεση όταν η οικογένεια του 26χρόνου απευθύνθηκε στην εκπομπή της καθώς «επειδή γνώριζαν το παιδί τους, ήξεραν ότι δεν θα έστηνε ο Μάριος την απαγωγή του για να πάρει χρήματα», προσθέτοντας πως αυτό το έλεγε στην οικογένεια ο βασικός κατηγορούμενος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της η Νικολούλη, όπως κατέθεσε, ζήτησε να επικοινωνήσει και με τον βασικό κατηγορούμενο ο οποίος είχε συλληφθεί και βρισκόταν ηδη στις φυλακές Ιωαννίνων. «Εσύ φταις για όλα μου είπε με δυνατή φωνή. Μετά σκέφτηκα να μιλήσω με τον δικηγόρο του. Εγώ σαν δημοσιογράφος έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Να πω ότι πήρα άμεση απάντηση, δεν πήρα. Ήθελε να με απομακρύνει από αυτά πιυ ρωτούσα» τόνισε. 

Στη συνέχεια και μετά από καιρό η κυρία Νικολούλη όπως ανέφερε ήρθε σε επαφή με τον γενετιστή κ. Φιτσιάλο και ερεύνησαν το αυτοκίνητο του Μάριου. «Η εικόνα που αντίκρυσα στο γκαράζ ήταν φοβερή. Έβαλε το σπρέι στο πορτ μπαγκάζ και έλεγε «έχει αίμα». Ο κ. Φιτσιάλος είπε στην οικογένεια ότι το επόμενο βήμα ήταν να διαπιστωθεί εάν το αίμα ανήκει στον Μάριο. Μετά από μία εβδομάδα πιστοποιήθηκε ότι ήταν δικό του» τόνισε η κυρία Νικολούλη.

Πρώτη φορά η μέθοδος της φωτοαύγειας

Νωρίτερα, ο γενετιστής κατέθεσε στο Δικαστήριο και περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Όπως ανέφερε  για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της φωταύγειας και ο εγκληματολογικός φακος, μια τεχνική με σπρέι το οποίο ανιχνεύει ίχνη αίματος, ακόμη και αν έχει πλυθεί. Ο μάρτυρας κατέθεσε με βεβαιότητα ότι το αίμα που βρέθηκε στο πορτ μπαγκαζ, στο κάθισμα του οδηγού και στην μοκέτα του αυτοκινήτου, ήταν του Μάριου.

«Η μοκέτα του αυτοκινήτου είχε πλυμένο αίμα. Σηκώσαμε τη μοκετα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα, άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. Το dna ήταν του Μάριου. Η μοκέτα είχε πλυθεί, όπως και το Πορτ μπαγκαζ, γιατι ανιχνευσαμε αίμα το οποίο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι. Πέρα από το αίμα που ανιχνεύτηκε στα σημεία, δεν υπήρχε dna αφής, γενετικό αποτύπωμα, που θα έπρεπε να υπάρχει γιατί το αυτοκίνητο ήταν του Μάριου.

Δικαστής: Θα μπορούσε να είχε καταχωνιαστει  ο Μάριος μέσα στο κοίλωμα της ρεζερβας επειδή εκεί έχουμε πιο πολύ αίμα;

Μάρτυρας: Προφανώς.

Παράλληλα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι στον πυροσβεστήρα βρήκαν dna αφής δύο ατομων που δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν, γιατί το δείγμα ήταν πολύ μικρό. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου 2019.


Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.