ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

αναλυτής εξηγεί γιατί η Τουρκία “μπορεί να αποσυρθεί ήσυχα από το ΝΑΤΟ” μετά την ομιλία του Πούτιν

1 min read

Ένας αναλυτής εξηγεί γιατί η Τουρκία “μπορεί να αποσυρθεί ήσυχα από το ΝΑΤΟ” μετά την ομιλία του Πούτιν

Σχολιάζοντας ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τους εταίρους της, συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας, ο Τούρκος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Beyazit Καρατάς είπε Σπούτνικ ότι αυτές οι δηλώσεις ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν είχε ανάγκη από συστήματα αποτροπής του ΝΑΤΟ.

Ο στρατηγός Beyazit Karatas, συνταξιούχος στρατηγός της τουρκικής αεροπορίας, δήλωσε ότι οι τελευταίες δηλώσεις ρωσικών αξιωματούχων δείχνουν ότι η Άγκυρα δεν πρέπει να βασίζεται στο ΝΑΤΟ για εθνική ασφάλεια.

“Η Μόσχα τονίζει ότι η Τουρκία μπορεί να αποσυρθεί ήρεμα από το ΝΑΤΟ και μετά από αυτό η Άγκυρα θα έχει εγγυήσεις ότι δεν θα αντιμετωπίσει καμία απειλή για να εξασφαλίσει τη δική της ασφάλεια”, δήλωσε ο Καράτας.

Ο Καράτας υπενθύμισε αυτό που είχε ήδη πει για την πιθανότητα μιας κατάστασης στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα μπορούσαν να προσθέσουν ότι η Τουρκία θα γίνει πυρηνικός στόχος.

“Είπα ότι, αν μια χώρα του ΝΑΤΟ , κυρίως η Αμερική, ξεκινήσει μια πυρηνική επίθεση σε μια τρίτη χώρα από το τουρκικό έδαφος, αυτό θα μπορούσε να μετατρέψει την Τουρκία σε πυρηνικό στόχο. Ωστόσο, οι πρόσφατες δηλώσεις της Ρωσίας προσφέρουν στην Τουρκία ένα σύστημα προστασίας που αποτελεί εναλλακτική λύση για την πυρηνική αποτροπή του ΝΑΤΟ και, από την άλλη πλευρά, οι δηλώσεις έστειλαν ένα συγκεκριμένο μήνυμα στο ΝΑΤΟ και τα κράτη. Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της Τουρκίας “, πρόσθεσε.

Ο Καράτας επεσήμανε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν είναι υπερδύναμη όσον αφορά τους πόρους στον τομέα των συμβατικών όπλων και το συνειδητοποιούν οι ίδιοι».

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναγκάζονται να δημιουργήσουν συμμαχίες για να πραγματοποιήσουν στρατιωτικές παρεμβάσεις στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία ή οπουδήποτε στον κόσμο, μιλάμε για την Αμερική που δημιούργησε μια συμμαχία με 70 διαφορετικές δυνάμεις. Αυτό αποτελεί μέρος της κύριας απόδειξης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν είναι πλέον παγκόσμια υπερδύναμη “, δήλωσε.

Υπενθύμισε ότι οι δηλώσεις του Πούτιν σχετικά με τα περίπλοκα όπλα της Ρωσίας ήρθαν μετά από δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπμ σχετικά με την πρόθεση της Ουάσιγκτον να αναπτύξει τακτικό πυρηνικό όπλο από τις ΗΠΑ.

“Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως προσπάθεια να αντισταθμιστεί η αδυναμία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στον τομέα των συμβατικών όπλων ενισχύοντας τις πυρηνικές τους ικανότητες” και οι δηλώσεις του Πούτιν μπορούν να θεωρηθούν ως απάντηση στη ρητορική των κρατών Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είπε ο Καράτας.

«Μήνυμα προς την Τουρκία»

Απηχούσε ο τουρκικός πολιτικός αναλυτής Ozdemir Akbal, ο οποίος δήλωσε ότι “τα λόγια του ρωσικού προέδρου αντικατοπτρίζουν την επιθυμία του να δημιουργήσει μια νέα ένωση”.

Σύμφωνα με τον Akbal, ένας από τους στόχους ήταν “να στείλουμε ένα μήνυμα στην Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στις σχέσεις της με τους συμμάχους της για το πρόβλημα της Συρίας”.

«Με κάνει δηλώσεις σχετικά με την ανάπτυξη των νέων ρωσικών πυρηνικών όπλων, ο Πούτιν, από τη μία πλευρά, υπογράμμισε το καθεστώς της Ρωσίας ως παγκόσμιου παράγοντα, πραγματοποιείται μετά την έναρξη της λειτουργίας στη Συρία το 2015, και από την άλλη πλευρά – εξέφρασε την πρόθεσή του να δημιουργήσει νέες συμμαχικές σχέσεις “, δήλωσε ο Akbal.

Υπενθύμισε ότι παρά μια σειρά προβλημάτων στις σχέσεις, η Τουρκία παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ, γεγονός που εμποδίζει την Άγκυρα να ενταχθεί σε άλλες συμμαχίες.

“Αν η δομή αυτού του συστήματος δεν επηρεαστεί από μια κρίση που θα άλλαζε θεμελιωδώς την ισορροπία εξουσίας (όπως έκανε ο Β ‘Παγκόσμιος Πόλεμος στην εποχή του), θα είναι πολύ δύσκολο για την Τουρκία να λάβει μέτρα με στόχο να τροποποιήσει την υπάρχουσα συμμαχική δομή “, κατέληξε ο Akbal.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Alexander Sherin, πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, δήλωσε ότι οι χώρες της CSTO, η Συρία, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Κίνα και η Τουρκία παρέμειναν Ρωσία και ότι η Μόσχα θα είναι έτοιμη να “σταθεί” για αυτούς σε περίπτωση πιθανής πυρηνικής επίθεσης.

Η δήλωση αυτή ακολούθησε η ομιλία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάσταση του έθνους προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της χώρας, στην οποία εισήγαγε ειδικά τα πιο προηγμένα ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων Sarmat, το σύστημα Υψηλής ακρίβειας υπερυψωμένο πυραυλικό σύστημα πυραύλων Kinzhal και Avangard.

Οι ιδέες και οι απόψεις που εκφράζονται από τους Beyazit Karatas και Ozdemir Akbal είναι αυτές των ομιλητών και δεν αντικατοπτρίζουν απαραιτήτως αυτές του Sputnik.

Πηγή: 
Sputnik News

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.