ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανακοινώθηκαν τα θέματα Φυσικής και Λατινικών για τους υποψηφίους ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2020

1 min read

Όσοι ανήκουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας εξετάζονται αυτή την στιγμή στις πανελλήνιες 2020 στο μάθημα της Φυσικής. Οι υποψήφιοι με παλαιό σύστημα διαγωνίζονται στα Λατινικά και την Φυσική.

Το υπουργείο Παιδείας λίγα λεπτά μετά τις 10:00 πμ ανακοίνωσαν τα θέματα που διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, εξετάζονται σήμερα Δευτέρα στο μάθημα των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 στην «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

1. Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το νέο σύστημα.

Για τα θέματα ‘ΦΥΣΙΚΗ’ πατήστε εδώ.

2. Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το παλαιό σύστημα.

Για τα θέματα ‘ΦΥΣΙΚΗ (Ημερήσια)’ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα ‘ΦΥΣΙΚΗ (Εσπερινά)’ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα ‘ΛΑΤΙΝΙΚΑ (Ημερήσια)’ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα ‘ΛΑΤΙΝΙΚΑ (Εσπερινά)’ πατήστε εδώ.

Λίγη ώρα αργότερα με την υπογραφή των καθηγητών του Μεθοδικό το Dikaiologitika News θα αναρτήσει τις απαντήσεις στα θέματα Φυσικής και Λατινικών για νέο και παλιό σύστημα.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ συνεχίζονται στις 24/6, με τα μαθήματα της Ιστορίας και Πληροφορικής (Ομάδες Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα).
Τρόπος εξέτασης στη Φυσική και Χημεία

Για την εξέταση των μαθημάτων «Φυσική» και «Χημεία» της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας , ισχύουν τα εξής:

Στους/στις υποψήφιους/ες δίνονται τέσσερα (4) θέματα που έχουν την παρακάτω μορφή:
α) Το πρώτο θέμα αποτελείται από ερωτήσεις, με τις οποίες ελέγχεται η γνώση της θεωρίας σε όσο το δυνατόν ευρύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης.
β) Το δεύτερο θέμα αποτελείται από ερωτήσεις, με τις οποίες ελέγχεται η κατανόηση της θεωρίας και η κριτική ικανότητα των υποψηφίων και συγχρόνως οι νοητικές δεξιότητες που απέκτησαν κατά την εκτέλεση των εργαστηριακών ασκήσεων ή άλλων δραστηριοτήτων που έγιναν στο πλαίσιο του μαθήματος.
γ) Το τρίτο θέμα αποτελείται από μία άσκηση εφαρμογής της θεωρίας, η οποία απαιτεί ικανότητα συνδυασμού και σύνθεσης εννοιών, θεωριών, τύπων, νόμων και αρχών. Η άσκηση μπορεί να αναλύεται σε επιμέρους ερωτήματα.
δ) Το τέταρτο θέμα αποτελείται από ένα πρόβλημα ή μία άσκηση, που απαιτούν ικανότητα συνδυασμού και σύνθεσης γνώσεων, αλλά και την ανάπτυξη στρατηγικής για τη διαδικασία επίλυσής του. Το πρόβλημα αυτό ή η άσκηση μπορεί να αναλύονται σε επιμέρους ερωτήματα.

Η βαθμολογία κατανέμεται ανά είκοσι πέντε (25) μονάδες στο καθένα από τα τέσσερα θέματα.

Οι εξετάσεις των πανελληνίων για τα ΓΕΛ ολοκληρώνονται με την εξέταση στις 26/6 στη Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και σειρά παίρνουν τα ειδικά μαθήματα.

Το προγραμμα των ειδικών μαθημάτων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :
μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.
μέχρι τις 17:00 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 17:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Β) Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2020-21 ορίζεται το διάστημα από τη Δευτέρα 29-6-2020 μέχρι και την Παρασκευή 10-7-2020.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.