ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άγκυρα για διερευνητικές: «Στην ατζέντα ολόκληρο το Αιγαίο»!

1 min read

“Λύση  για ολόκληρο το Αιγαίο και όλα τα προβλήματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Τουρκία”, θέλει η Άγκυρα, σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος συμμετείχε στις διερευνητικές.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, ο οποίος συμμετείχε στις διερευνητικές με την ελληνική αντιπροσωπεία το πρωί της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, έστειλε το μήνυμα της τουρκικής πλευράς, τονίζοντας πως η Τουρκία «επιθυμεί λύση για όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το γεγονός ότι η Άγκυρα έθεσε ζητήματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νήσων, για τις γκρίζες ζώνες, το καθεστώς κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων, τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη μεταξύ άλλων.

Τα παραπάνω συνιστούν απόδειξη ότι η Τουρκία θα πιέσει την Ελλάδα για υποχωρήσεις παντού, σε συνομιλίες οι οποίες κατά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δεν θα έπρεπε καν να ξεκινήσουν.

Η δήλωση  του Καλίν:

«Έπειτα από 4,5 χρόνια, οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ξεκίνησαν πάλι σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας, είναι πιθανό να λύσουμε όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου. Έχουμε την επιθυμία γι’ αυτό. Η περιφερειακή ειρήνη και η σταθερότητα ενδιαφέρουν όλους».

Δημοσίευση στα Social Media