ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πακιστανούς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πιλότοi πάνω από το Αιγαίο; – Tι λέει το ινστιτούτο BESA

1 min read

Πακιστανούς πιλότους είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πιλότοι της ΠΑ κατά τη διάρκεια των αναχαιτίσεων στο Αιγαίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Begin-Sadat Center for Strategic Studies εξαιτίας της απόπειρας  πραξικοπήματος στην Τουρκία, η Αεροπορία της χώρας έχασε σχεδόν τη μισή δύναμή της από 1350 πιλότους σε μόλις 680. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τουρκία να αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από το «αδερφικό» Πακιστάν με αποτέλεσμα το τελευταίο να στείλει πιλότους F-16 προκειμένου να υπάρχει κάποιος που να πετά τα αεροσκάφη.

Δεν αναφέρεται πόσοι Πακιστανοί πιλότοι εξακολουθούν και πετούν ακόμη με την τουρκική Αεροπορία, ή αν η αποστολή τους ήταν προσωρηνή και μόνο, μέχρι να βρει τρόπο η τουρκική Αεροπορία  καλύψει τα κενά.

Αυτό όμως πολύ δύσκολα πρόκειται να καλυφθούν. Η εκπαίδευση ενός πιλότου και η τοποθέτησή του σε Μοίρα αναχαίτισης είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνια για να αποδώσει καρπούς.

Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που ο Πακιστανός Αρχηγός της Αεροπορίας σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, για να συναντηθεί -μεταξύ άλλων και με Πακιστανούς πιλότους-  χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα  τις σχέσεις Τουρκίας και Πακιστάν, ως «ένα λαό σε δύο κράτη».

Παράλληλα το BESA αναφέρει ότι η τουρκική Αεροπορία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, καθώς τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αναζητήσει τον αντικαταστάτη για περίπου 270 F-16 που διαθέτει και δεδομένων των σχέσεων με τις ΗΠΑ, αυτός πιθανότατα θα είναι κάποιο ρωσικό μαχητικό, κάτι όμως καθόλου εύκολο για την τουρκική Αεροπορία.

defencenet.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.