ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
3 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι δυο προτάσεις που δεν προχώρησαν… Killer drones και μη επανδρωμένα υποβρύχια!

1 min read

Θα μπορούσε η Ελλάδα από μόνη της να κατασκευάσει οπλικά συστήματα, με τα οποία να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή; Βεβαίως και θα μπορούσε! Το ξενόδουλο όμως κατεστημένο που εξουσιάζει την χώρα μας αυτό δεν το θέλει και έτσι ένα πραγματικά εμπνευσμένο και πρωτοποριακό σχέδιο, που είχε υποβληθεί το 2012, πήγε στα αζήτητα. Διαβάζουμε σχετικά: 

Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) αποστέλλει επιστολή στους τότε υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Αμύνης και Ανάπτυξης, με θέμα την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Τον Αύγουστο, η ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ ανταποκρίνεται θετικά και συστήνει ομάδα εργασίας για την παραλαβή και επεξεργασία προτάσεων από ελληνικές αμυντικές εταιρείες. Το αίτημα υποβολής προτάσεων κοινοποιείται στην ΕΕΛΕΑΑ, η οποία το διαβιβάζει στα μέλη της.

Τον Οκτώβριο, η ΕΑΒ διαβιβάζει στην ΓΔΑΕΕ έγγραφο στο οποίο παρουσιάζεται πακέτο με συνολικώς 19 προτάσεις αναπτύξεως αμυντικών προϊόντων. Δύο εξ αυτών, αφορούν την “ρομποτικοποίηση του πολέμου”.

Η πρώτη πρόταση με κωδική ονομασία DIVERS, αφορά στολίσκο αυτόνομων μη επανδρωμένων υποβρυχίων οχημάτων για απαγόρευση θαλασσίων περιοχών.

Η δεύτερη πρόταση με κωδική ονομασία ΒΟΡΕΑΔΕΣ, αφορά σμήνος Mini UAV για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, δηλαδή την μαζική επίθεση για καταστροφή ιπταμένων στόχων σε συγκεκριμένη περιοχή, όπως επί παραδείγματι ελικοπτέρων που εκτελούν αεροκίνηση εχθρικού τμήματος ή και επίθεση μαζική εναντίον χερσαίων στόχων όπως οχήματα, προσωπικό κ.λπ.

Το πρόγραμμα DIVERS και το πρόγραμμα ΒΟΡΕΑΔΕΣ, δεν προχώρησαν. Η ΓΔΑΕΕ δεν απάντησε ποτέ. Το ΥΠΕΘΑ δεν απάντησε ποτέ. Τα Γενικά Επιτελεία, είναι ζήτημα εάν ενημερώθηκαν ποτέ!

ΑΝΤΙΘΕΤΑ “Από τα τέλη του 2019 άρχισαν σταδιακώς να εμφανίζονται στα διάφορα μέσα, δημοσιεύματα – διαρροές περί συγκεκριμένου τυφεκίου και οχήματος, αμφότερα από το Ισραήλ.“Λεφτά υπάρχουν”! Για ξένα προϊόντα.”

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.