ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
7 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οργή στην Κρήτη! «Η Σούδα δεν θα γίνει ποτέ Λέσβος»

1 min read

Μπλόκο στο λιμάνι κατά των μεταναστών από Λιβύη

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κρήτη η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου ότι οι μετανάστες που θα διασώζονται από τη Λιβύη θα πρέπει αναγκαστικά να μεταφέρονται στο λιμάνι της Σούδας.
Μάλιστα, οι Κρητικοί άρχισαν να συσπειρώνονται προκειμένου να εμποδίσουν τους αλλοδαπούς να αποβιβαστούν στο νησί.

Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή που ο κ. Κουμουτσάκος επιβεβαίωσε την άφιξη των μεταναστών από τη Λιβύη στο κοντινότερο λιμάνι, το οποίο εν προκειμένω είναι αυτό της Σούδας. Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν, με τους κατοίκους να οργανώνουν τις τελευταίες ώρες κινητοποίηση, ούτως ώστε να επιχειρήσουν να μπλοκάρουν τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι των Χανίων.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά σε μία διαφάνεια που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα, οι κάτοικοι της μεγαλονήσου δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί το νησί τους σε μία δεύτερη Λέσβο. Για τον λόγο αυτό καλούν όλο τον πληθυσμό της Κρήτης να βρεθεί στο λιμάνι της Σούδας το πρωί της 4ης Μαΐου, με σκοπό να παρεμποδίσουν την αποβίβαση των αλλοδαπών στα κρητικά εδάφη.

Μάλιστα, κάνουν σαφές ότι δεν θα θυσιάσουν το νησί τους, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας του Μεταναστευτικού.
«Κινούμαστε όλοι μαζί πριν να είναι αργά και το νησί μας καταντήσει όπως κάποια άλλα νησιά της Ελλάδας» γράφουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του νησιού, ενώ πιο πάνω στην ίδια διαφάνεια αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα: «Όλοι οι Κρητικοί γινόμαστε μία γροθιά και λέμε όχι στην αποβίβαση λαθρομεταναστών».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.