ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα όπου είναι υποχρεωτική

1 min read

Πρόστιμο 150 ευρώ θα πληρώνουν όσοι δεν φορούν μάσκα που καθίσταται πλέον υποχρεωτική στην πρώτη φάση της εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Αρης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Όπου (σ.σ. η χρήση μάσκας) είναι υποχρεωτική, ναι», απάντησε στην ερώτηση σχετικά με το πρόστιμο και συμπλήρωσε. «Θεωρούμε ότι εκεί η κοινωνική συνείδηση, ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός, και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου».

Να σημειωθεί ότι η  χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή αλλά και από εργαζόμενους σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας υφασμάτινης ή άλλης, γίνεται για εργαζόμενους και πελάτες σε όλους τους κλειστούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης ισχύει το πρόστιμο των 5.000 ευρώ για όποιον ανοίγει το κατάστημά του ενώ υπόκειται ακόμα σε περιορισμούς, αλλά και το πρόστιμο των 300 ευρώ για τις επόμενες δύο εβδομάδες, για όσους μετακινούνται από νομό σε νομό. Σε ισχύ επίσης είναι και το πρόστιμο των 1.000 ευρώ για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Δημοσίευση στα Social Media