ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Su-57: «Κίνηση ματ» στα stealth μαχητικά με υπερηχητικούς πυραύλους και νέους κινητήρες

1 min read

Το πρόγραμμα ανάπτυξης των ρωσικών stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και η Μόσχα επιδιώκει να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες των «Felons» με την ενσωμάτωση υπερηχητικών πυραύλων και νέων κινητήρων δεύτερης γενιάς.

Υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε πριν λίγες ημέρες στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι 25 από τα συνολικά 76 μαχητικά αεροσκάφη Su-57 που θα παραδοθούν στην ρωσική Πολεμική Αεροπορία, όπως προβλέπει η σύμβαση που έχουν υπογράψει η κατασκευάστρια εταιρεία United Aircraft Corporation και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, θα είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με νέο κινητήρα, αλλά και με νέους υπερηχητικούς πυραύλους.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι: «Οι δοκιμές του αεροσκάφους με το νέο κινητήρα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2024, ωστόσο οι γενικές δοκιμές με την ενσωμάτωση των νέων κινητήρων [σε όλα τα αεροσκάφη] θα διαρκέσουν έως το 2026, έτσι ώστε η παράδοσή τους να ξεκινήσει από το 2027» και πρόσθεσε ότι: «Βραχυπρόθεσμα, το Su-57 θα μπορεί να χρησιμοποιήσει υπερηχητικά όπλα, αφού ο πύραυλος είναι ήδη έτοιμος».

Su-57

Ο «Kinzhal» και ο άγνωστος υπερηχητικός πύραυλος

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ο υπερηχητικός πύραυλος που προορίζεται για το stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς θα είναι πιθανότατα ο περίφημος βαλλιστικός πύραυλος αέρος – εδάφους Kh-47M2 «Kinzhal», ο οποίος χρησιμοποιείται ήδη από τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-31K, έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει ταχύτητες 7 έως 10 Mach και εμβέλεια μέχρι και 2.000 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως η «αεροπορική» έκδοση του τακτικού βαλλιστικού πυραύλου «Iskander».

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο χρόνο, κυκλοφορούν «φήμες» και σενάρια, όχι μόνο για τον πιθανό συνδυασμό Su-57 και Kinzhal αλλά και για δοκιμαστικές πτήσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών με ένα νέο υπερηχητικό πύραυλο αέρος – εδάφους που θα ενσωματώνεται στο εσωτερικό τους.

Θα προορίζεται για να καταστρέφει εχθρικούς στόχους στο έδαφος, όπως συστήματα αεροπορικής άμυνας και εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων. Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις επιθυμούν να διαθέτουν τουλάχιστον 22 μαχητικά Su-57 μέχρι το τέλος του 2024 και συνολικά 76 τέτοια αεροσκάφη μέχρι το 2028,

Με πληροφορίες από: Defense World

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.