ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
2 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Sputnik V: Η αποτελεσματικότητά του έναντι της μετάλλαξης Όμικρον θα δοκιμαστεί σε 10 ημέρες

1 min read

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται και, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (12/12), θα δοκιμαστεί σε 10 ημέρες η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

Η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της νόσου COVID-19 και κατά της μετάλλαξης Ομικρόν θα δοκιμαστεί εντός 10 ημερών, όπως δήλωσε την Κυριακή (12/12) ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Ν. Γκαμαλέγια».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο Sputnik, o Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ ανέφερε: «Νομίζω ότι 10 μέρες θα είναι αρκετές για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα».

Ακόμα, ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ πρόσθεσε ότι το Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Ν. Γκαμαλέγια» επιβεβαίωσε ότι οι ασθενείς που είχαν μολυνθεί με τη μετάλλαξη Όμικρον και που είχαν φτάσει στη Ρωσία από τη Νότια Αφρική, είχαν εμβολιαστεί.

Χαρακτηριστικά, στα τέλη Νοεμβρίου, ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ είπε ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις για την αντικατάσταση του υπάρχοντος εμβολίου θα ληφθούν μόνο αφού καταστούν διαθέσιμα πλήρη δεδομένα για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ως εκ τούτου, εάν είναι απαραίτητο, η ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 10 ημέρες και οι ρυθμιστικές διαδικασίες θα διαρκέσουν από 45 ημέρες έως δυόμιση μήνες, διευκρίνισε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.