ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία: Πληροφορίες ότι θέτει σε «μέγιστη ετοιμότητα» το πυρηνικό οπλοστάσιό της

1 min read

Σε μέγιστη ετοιμότητα έχει θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της η Ρωσία, καθώς κλιμακώνεται η ένταση με τη Δύση, κυρίως σχετικά με την Ουκρανία. Όπως αναφέρει μάλιστα το ρωσικό δίκτυο avia.pro, ο Valery Gerasimov, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι όλα τα ρωσικά πυρηνικά στρατηγικά όπλα είναι έτοιμα για πολεμική χρήση.

Πάντα κατά την ίδια πηγή, ο βαθμός ετοιμότητας των συγκεκριμένων όπλων είναι 95%, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος για τη λειτουργία τους εάν και εφόσον δοθεί η σχετική εντολή.

Η δήλωση του Αρχηγού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων περί του επιπέδου πολεμικής ετοιμότητας των ρωσικών πυρηνικών όπλων, συμπίπτει με άλλο έναν γύρο εντάσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Δύση, καθώς «ΗΠΑ και ορισμένες Δυτικές χώρες απειλούν ξεκάθαρα να αναπτύξουν τα στρατεύματά τους κοντά στο ρωσικό σύνορα με στόχο ενδεχόμενη επίθεση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του avia.pro.

Η «ύποπτη» χρονική συγκυρία

Πάντως δεν μπορεί να θεωρηθεί απλή σύμπτωση το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πολλές αναφορές από τη Ρωσία για το ενδεχόμενο μιας νέας κρίσης τύπου Κούβας. Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωνε πως «Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να φθάσουν σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα το 1962, αλλά υπάρχει χρόνος να συμφωνήσουμε σε μια λογική βάση για την μη διεύρυνση του NATO»

Η εικόνα που μεταδίδεται – ή επιχειρείται τεχνηέντως να μεταδοθεί ως «διαπραγματευτικό χαρτί» – είναι πως η Ρωσία βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε αρνητικό σενάριο και «μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να καταστρέψει με επιτυχία σχεδόν κάθε αντίπαλο».

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται πως στο άμεσο μέλλον θα συμπεριληφθεί στον οπλισμό της Ρωσίας ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος «Sarmat», «ο οποίος στη Δύση έχει ήδη ονομαστεί «Satan-2» για την εξαιρετικά καταστροφική του δύναμη και την αδυναμία αντιμετώπισης ενός χτυπήματος».

Πηγή: Με πληροφορίες από avia.pro

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.