ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δύο σενάρια στο τραπέζι: Παράταση ολικού lockdown ή μερικό άνοιγμα – Σκέψεις για νέο πενταψήφιο

1 min read

Παράταση ολικού lockdown ή μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου είναι τα δύο σενάρια που εξετάζονται για την Αττική.

Δύο είναι τα σενάρια που φαίνεται ότι επεξεργάζονται οι ειδικοί όσον αφορά στο ολικό lockdown στην Αττική, που διανύει την τελευταία του εβδομάδα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των ειδικών είναι είτε να αποφασιστεί μία μικρή παράταση του lockdown ή να πάμε σε μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για μία παράταση των αυστηρών περιορισμών περίπου μίας εβδομάδας, για να δοθεί περισσότερος χρόνος στο σύστημα Υγείας και να πάρει «ανάσα».

Ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος, σε χθεσινή του τοποθέτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης επτά ημερών του ολικού lockdown στην Αττική, όπου τα κρούσματα δείχνουν μία σταθεροποίηση, αλλά η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

«Έχουμε καλά νέα, έχει σταθεροποιηθεί κάπως η καμπύλη, o RT παραμένει και στην Αττική κάτω από 1» είπε στον ΣΚΑΪ.

Τι θα γίνει με σχολεία και λιανεμπόριο

Ο κ. Γώγος σημείωσε, παράλληλα, πως είναι πιθανή η επαναλειτουργία της αγοράς από την 1η Μαρτίου, με τη μέθοδο του click away όμως.

«Υπάρχει μια βάση συζήτησης για να ανοίξει το λιανεμπόριο από Δευτέρα από την άποψη ότι δε φαίνεται να επηρεάζει πολύ αυτό το σύστημα λειτουργίας, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει κινητικότητα» εξήγησε ο ίδιος.

Ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, εμφανίστηκε βέβαιος σήμερα, Τρίτη, πως θα πάμε σε άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα.

Την ίδια άποψη φαίνεται ότι συμμερίζονται και άλλοι ειδικοί, που βάζουν στο «κάδρο» και τα σχολεία.

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία παραμένει πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης και των επιστημόνων, που σημειώνουν πως τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία. 

Στην παρούσα φάση, όμως, υπάρχει συζήτηση για επιστροφή των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στις τάξεις τους.

Νέος πενταψήφιος για τις αγορές

Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις, σε κάθε πιθανή εισήγηση των ειδικών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ενός νέου πενταψήφιου αριθμού, ο οποίος θα χρησιμοποιείται μόνο για τα ψώνια.

Η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκαθάρισε πως υπάρχουν κάποιες τεχνικές προετοιμασίες, ωστόσο, όπως τονίστηκε, δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο ακόμη.

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Αττικής

Την ίδια ώρα όμως, η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένει στο «κόκκινο», ενώ χθες σημειώθηκε ρεκόρ εισαγωγών σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το Mega, ήταν συνολικά 152 ασθενείς με κορονοϊό που εισήχθησαν χθες στα νοσοκομεία της Αττικής.

Η αγωνία για τις επόμενες εφημερίες είναι έντονη καθώς καλύφθηκαν και τα επιπλέον κρεβάτια εντατικής θεραπείας που δόθηκαν λίγες μέρες πριν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.