ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον Εβραίων στην πόλη Λοντ

1 min read

Ισραήλ: Ένας άνδρας άνοιξε πυρ το βράδυ της Πέμπτης με ημιαυτόματο όπλο εναντίον μιας ομάδας Εβραίων, τραυματίζοντας ένα άτομο, στην ισραηλινή πόλη Λοντ, θέατρο βίαιων συγκρούσεων τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, μια ομάδα ένοπλων Εβραίων περιπολούσε μια περιοχή όπου η κατάσταση είναι τεταμένη, στην πόλη αυτή, όταν ένας άντρας άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο όπλο τραυματίζοντας έναν άνθρωπο στο πόδι.

«Στην πόλη Λοντ σημειώθηκαν πυροβολισμοί με στόχο μια ομάδα Εβραίων. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, η αστυνομία αναζητεί υπόπτους», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Η Λοντ, που βρίσκεται δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, είναι μια πόλη ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, με 77.000 κατοίκους, εκ των οποίων 47.000 Εβραίοι και 23.000 Άραβες Ισραηλινοί.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας Άραβας Ισραηλινός, ο Μούσα Χασούνα, σκοτώθηκε από πυρά κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης μεταξύ εθνικιστών Εβραίων και νεαρών Αράβων σε αυτή τη «μικτή» πόλη στο κεντρικό Ισραήλ.

Έπειτα, τουλάχιστον μια συναγωγή δέχθηκε επίθεση, καταστράφηκε εν μέρει και πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα, αναγκάζοντας τις αρχές να κηρύξουν «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ.

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Θρησκευτικός Σιωνισμός», Μπεζαλέλ Σμότριτς, ήταν παρών σήμερα το βράδυ στη Λοντ, και κατηγόρησε την αστυνομία «ότι δεν κάνει τίποτα» ενώ κάλεσε τον στρατό να παρέμβει για να «αποφευχθεί μια αιματοχυσία».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε την αποστολή ενισχύσεων στις δυνάμεις ασφαλείας των «μικτών» πόλεων, όπου ζουν μαζί Εβραίοι και Άραβες, και είναι θέατρα βίας τις τελευταίες ημέρες.

Η βία ξέσπασε μετά την έναρξη των εχθροπραξιών τη Δευτέρα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας. Σε «μικτές» πόλεις στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ ξέσπασε επίσης βία, ειδικά στην πόλη Άκρε.

Την Τετάρτη το βράδυ, ένας 33χρονος Άραβας Ισραηλινός λιντσαρίστηκε από ακροδεξιούς στο Μπατ Γιαμ, κοντά στο Τελ Αβίβ. Από την επίθεση, ο άντρας κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και κατάγματα στο πρόσωπο, σύμφωνα με το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Οι Άραβες πολίτες του Ισραήλ είναι απόγονοι των Παλαιστινίων που παρέμειναν στη γη τους όταν ιδρύθηκε το εβραϊκό κράτος το 1948.

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ, αλλά προσγειώθηκαν στη Μεσόγειο, σημειώνοντας πως δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί ανθρώπων.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 13 TV μετέδωσε αρχικά τη ρίψη ρουκετών από τον Λίβανο προς το Ισραήλ.

Δήμαρχος μιας ισραηλινής πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου ανέφερε επίσης πως εκτοξεύτηκαν τρεις ρουκέτες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.