ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Skunk water: Το… βρομερό όπλο που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να διαλύει πλήθη

1 min read

Σε πόλεις του Ισραήλ οι Παλαιστίνιοι έχουν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενο για τις εχθροπραξίες εις βάρος του λαού τους. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν διωχθεί από τα σπίτια τους ωστόσο συνεχίζουν τον αγώνα γνωρίζοντας πως θα έρθουν αντιμέτωποι με τα όπλα των Ισραηλινών. Εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές, οι Παλαιστίνιοι δέχονται καθημερινά επιθέσεις με πλαστικές σφαίρες αλλά με χημικά και με «Skunk».

  • Το «Skunk» πρόκειται για μια εφεύρεση των ισραηλινών δυνάμεων καταστολής, με την αραβική εκδοχή της λέξης να είναι «kharara» που σημαίνει… κόπρανα.  Όπως αναφέρει το Al Jazeera, πρόκειται για μια υγρή ένωση με έντονη μυρωδιά που έχει περιγραφεί από εκείνους που το έχουν βιώσει ως… μυρωδιά των λυμάτων που αναμιγνύονται με σάπια πτώματα.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα σκεύασμα χημικών ουσιών που προκαλεί έντονη ναυτία, παρεμποδίζει την κανονική αναπνοή, προκαλεί βίαιο πνίξιμο και έμετο. Σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, και κοιλιακό άλγος. Οι Παλαιστίνιοι έχουν επίσης αναφέρει ότι προκαλεί τριχόπτωση.

Ανταποκριτής του BBC: «Σκέψου το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσες να είχες μυρίσει. Μια δυνατή μίξη σαπισμένου κρέατος, βρώμικων καλτσών που έχουν να πλυθούν αρκετές εβδομάδες και υπονόμου».

Ανταποκριτής του Reuters: «Φανταστείτε να παίρνετε ένα σάπιο πτώμα από έναν υπόνομο, να το τοποθετείτε σε ένα  μπλέντερ και με το βρώμικο αυτό υγρό να ψεκάσετε το πρόσωπό σας. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την μυρωδιά του και για μέρες θα σας προκαλεί ναυτία».

Οι δυνάμεις ασφαλείας που χρησιμοποιούν το Skunk ισχυρίζονται ότι είναι μη θανατηφόρο και μη τοξικό.

Ωστόσο, οι υψηλές δόσεις μπορεί να έχουν θανατηφόρο επίδραση και όταν εκτοξεύεται από αύρα, ψεκάζεται σε εξαιρετικά υψηλή πίεση, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

  • Αυτές είναι μόλις δύο από τις πιο χαρακτηριστικές περιγραφές που έχουν γίνει σε διεθνή και παγκοσμίου αναγνώρισης ΜΜΕ για το Skunk, το αηδιαστικό υγρό όπλο που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να διαλύσει τις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων.

Πώς διαλύεται η μυρωδιά

  • Σύμφωνα με το BBC, η Odortec εκτός από το αηδιαστικό αυτό δημιούργημα, έφτιαξε και το σαπούνι που διώχνει την μυρωδιά. Το πουλάει όμως μόνο στις δυνάμεις ασφαλείας που θα πάρουν το Skunk και όχι στον απλό κόσμο. Αυτός είναι αναγκασμένος να καταφύγει σε άλλες επιλογές.

Οι Παλαιστίνιοι λοιπόν σε περίπτωση που ατυχήσουν και βραχούν με αυτό, τρίβουν τομάτα και ελαιόλαδο πάνω στο δέρμα τους για να φύγει η μυρωδιά, ενώ τα ρούχα αναγκάζονται να τα πετάξουν καθώς δεν υπάρχει τρόπος για να σωθούν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.