ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υποκατώτατος μισθός: Πότε και πόσο θα αυξηθεί

1 min read

Eντός του Ιανουαρίου του 2019  η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εργασίας πρόκειται να αποφανθεί για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «γενναία αύξηση».

H αύξηση του κατώτατου μισθού, που σήμερα είναι 586,08 ευρώ μεικτά για άγαμο, νεοπροσλαμβανόμενο, χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς ειδικότητα, δεν αποκλείεται να «κλειδώσει» κοντά στην περιοχή των 50 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ποσοσταία αύξηση κοντά στο 8% και εντός της περιοχής 6%-10%.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως ο νέος κατώτατος, που θα ισχύει από τον ερχόμενο Φεβρουάριο για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στην περιοχή των 630 ευρώ. Ο νέος, αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει και για τους νέους έως 25 ετών, οι οποίοι σήμερα εμπίπτουν στην περιοχή του υποκατώτατου των 510 ευρώ μεικτά. 

Η αύξηση θα είναι κοντά στην περιοχή των 50 ευρώ, θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο και θα επηρεάσει τις απολαβές 400.000 μισθωτών.

Το ύψος των αυξήσεων προκύπτει από τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων για τις δυνατότητες της εθνικής οικονομίας, οι οποίοι θα κληθούν να συντάξουν τη σχετική έκθεση.

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες για τον καθορισμό (αύξηση) του κατώτατου μισθού. Η διάταξη θα τροποποιεί τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ο νεοεφαρμοζόμενος νόμος (4172 / 2013) προκειμένου να επιτευχθεί η αύξηση του μισθού από τις αρχές του 2019.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.