ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΥΠΟΙΚ: Δεν εξαιρείται το ΤΧΣ από το πόθεν έσχες

1 min read

«Η κυβέρνηση διεύρυνε σημαντικά το πεδίο εφαρμογής της υποχρέωσης δήλωσης»

Με άτυπη ενημέρωση, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή, δεν εξαιρείται το ΤΧΣ από την υποβολή πόθεν έσχες και επί της ουσίας πρόκειται για μη μεταβολή της υφιστάμενης κατάστασης που ισχύει από τον ιδρυτικό νόμο του ΤΧΣ.

«Η κυβέρνηση διεύρυνε σημαντικά το πεδίο εφαρμογής της υποχρέωσης δήλωσης “πόθεν έσχες” (μέσω της τροποποίησης του άρθρου 202, του ν.4389/2016) και δεν το περιόρισε σε καμία περίπτωση. Υποχρεωτικά, πλέον, όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΣΥΠ, του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ, καθώς και των ανώτατων στελεχών της διοίκησής τους, υποβάλλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης -το γνωστό πόθεν έσχες»

Ως προς το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) εξακολουθούν, σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο να εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις  του ν. 3213/2003, σύμφωνα με τις οποίες υπόχρεοι για δήλωση περιουσιακής κατάστασης είναι ο Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου, καθώς και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατ’ εφαρμογή διατάξεων ανάλογων με εκείνες που ισχύουν για τις διοικήσεις Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. Με το αρθ.210 παρ.6 ν.4389/2016, μάλιστα, καθορίστηκε ότι για το ΤΧΣ θα εξακολουθούν να εφαρμόζονται, για τα θέματα αυτά, οι διατάξεις του ιδρυτικού του νόμου.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.