ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υπό διάλυση η Πυροσβεστική εν’ όψει καλοκαιριού! Εκτός λειτουργίας καναντέρ

1 min readΧαρακτηριστική είναι η περίπτωση πυροσβεστικού οχήματος που «γράφει» χιλιόμετρα σε εστίες πυρκαγιών από το 1974 θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή των πυροσβεστών. Παράλληλα, οι πυροσβέστες που καλούνται να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες στα δάση της πρωτεύουσας θα είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι μιας και 300 άτομα έφυγαν από τους σταθμούς της Αττικής προκείμενου να διοριστούν στις θέσεις αποκλειστικής απασχόλησης των περιφερειακών αεροδρομίων που ανέλαβε η Fraport.

Φόρμες χωρίς… κράνη και μπότες
Εντύπωση, ακόμη, προκαλεί το γεγονός οτι οι πυροσβέστες εφοδιάστηκαν φέτος με καινούριες φόρμες μετά απο επτά χρόνια χωρίς, ωστόσο, να τους χορηγηθούν νέα κράνη και μπότες.

Τέλος, παρά τη μονιμοποίηση αρκετών πυροσβεστών πενταετούς θητείας και την πρόσληψη εποχικών, οι μόνιμοι πυροσβέστες καλούνται να παλέψουν ατελείωτες ώρες με τις φωτιές καθώς για τις πρώτες δυο κατηγορίες δεν προβλέπονται υπερωρίες. «Σε ένα όχημα έχουμε τριχοτόμηση προσωπικού. Αν η φωτιά εξελίσσεται και λήγει η βάρδια του εποχικού η του πενταετούς απασχόλησης π.χ. στις 10 το βράδυ, αυτός φεύγει γιατί δεν του πληρώνονται υπερωρίες. Με αποτέλεσμα να μένει μόνος του ο μόνιμος πυροσβέστης», λένε στο Newsit άνδρες της πυροσβεστικής που καταλήγουν να επιχειρούν μόνοι τους, νυχθημερόν σε μια άνιση μάχη με τη φωτιά…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
newsit.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση