ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεχάστε όσα ξέρατε στα αεροδρόμια: Δείτε τι αλλάζει από σήμερα

1 min read

Πιο αυστηροί οι αστυνομικοί έλεγχοι στα ελληνικά αεροδρόμια – Διαβατήριο και όχι ταυτότητα καλούνται να επιδεικνύουν όσοι ταξιδεύουν από και προς χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα, 7 Απριλίου ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σύμφωνα με τον οποίο θα διεξάγονται διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείωνταυτοτήτων, με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία και την Λιθουανία ήταν οι χώρες που έλαβαν την τελευταία παράταση.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, παρακαλούνται για την έγκαιρη προσέλευσή τους στο διαβατηριακό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να μην αυξηθεί ο χρόνος αναμονής τους. Επιπρόσθετα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου οι αρμόδιες Αρχές συνιστούν προς τους ταξιδιώτες τη χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, η Ελληνική Αστυνομία ενίσχυσε το αρμόδιο σώμα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ σε βελτιωτικές παρεμβάσεις, σε επίπεδο εξοπλισμού και υπηρεσιών, προχώρησε και το αεροδρόμιο της Αθήνας, προκειμένου να μην σημειωθούν μεγάλες ουρές, κυρίως, στις αναχωρήσεις.

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις εσωτερικού, καθώς και εκείνες προς και από χώρες εντός Συνθήκης Σένγκεν εξακολουθούν να μην εμπίπτουν στις προβλέψεις της εν λόγω οδηγίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι εκτός από την χώρα μας, μέλη της Συνθήκης Σένγκεν είναι και οι χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και Τσεχία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.