ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεκίνησε η μεγάλη ρωσική επίθεση στην Συρία – Βομβάρδισαν θέσεις Τούρκων και ισλαμιστών

1 min read

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη υποστρατηγικής κρούσης, Su-34, Su-24 και εγγύς υποστήριξης Su-25 βομβάρδισαν σήμερα θέσεις των ισλαμιστών ανταρτών κοντά σε τουρκικά φυλάκια στα δυτικά προάστια της πόλης Ιντλίμπ, επιβεβαιώνοντας τις προειδοποιήσεις της Μόσχας στην Αγκυρα ότι «Αν δεν μειωθούν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ, θα κινδυνεύσουν».

Δύο φυλάκια αναφέρεται ότι δέχθηκαν τις ρωσικές βόμβες οι οποίες κτύπησαν εγκαταστάσεις τους χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Την ίδια στιγμή η Μοίρα ρωσικού πυροβολικού που έχει αναπτυχθεί στην Συρία, βομβάρδισε με αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ. και πυρομαχικά εκτεταμένου βεληνεκούςτην ορεινή περιοχή Τζάμπαλ αλ-Ζαουίγια στα νότια του Ιντλίμπ, μαζί με μια Μοίρα συριακού πυροβολικού.

Επρόκειτο για τους πιο εκτεταμένους βομβαρδισμούς από την επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας Τουρκίας-Ρωσίας που τερμάτισε τις πολεμικές συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας, πριν από έξι μήνες.

Η επίθεση θεωρείται η πρώτη φάση της μεγάλης επιχείρησης Ρώσων και Σύρων να ελέγξουν την τελευταία ισλαμοκρατούμενη περιοχή της Συρίας, η οποία επιχειρείται από την Τουρκία να αποτελέσει προτεκτοράτο, όπως η περιοχή της Αφρίν.

Δημοσίευση στα Social Media