ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βούτσιτς: Οι Αζέροι ξέρουν πώς να πολεμούν και να κερδίζουν Στέρεα και αληθινή η φιλία μαζί τους

1 min read

Στο Αζερμπαϊτζάν βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Ιλχάμ Αλίγιεφ, και δεν εφείσθη καλών λόγων για τη σχέση των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε δηλώσεις τους στο Αζερμπαϊτζάν, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ (φωτογραφία, επάνω, από president.az), είπε ότι σύντομα αζέροι ειδικοί θα έρθουν ξανά στο Βελιγράδι, καθώς και ο Αλίγεφ, στο πλαίσιο προώθησης των σχέσεών μας και ανάπτυξης της χώρας μας.

«Ξέρουν πώς να πολεμούν…»

Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Σερβία θα μπορέσει ν’ αποκτήσει ρεύμα και φυσικό αέριο μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων σε σχετικά καλές τιμές, όπως μεταδίδει το b92.net.

«Είδα στο Αζερμπαϊτζάν πόσο επενδύουν στον στρατό και τη στρατιωτική βιομηχανία. Τώρα θέλουμε ν’ αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες τους γιατί αυτοί ξέρουν πώς να πολεμούν και να κερδίζουν» τόνισε ο Βούτσιτς.

«Είναι σημαντικό ν’ αλλάξουμε πολλά πράγματα στον στρατό μας. Αλλωστε, δεν έχουμε αρκετές ειδικές δυνάμεις, και θα τις αυξήσουμε 4 φορές. Αυτοί οι στρατιωτικοί πρέπει να έχουν πολύ υψηλότερα εισοδήματα και να είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι», είπε ο σέρβος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Χάρη στην καλή δουλειά του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργού Σίνισα Μάλι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στη στρατιωτική βιομηχανία, όχι πλέον για να καλύπτουμε τη ρευστότητά τους, αλλά σε τεχνολογίες για το μέλλον που θα αποφέρουν κέρδος και θα ενισχύσουν την άμυνα της χώρας μας. Μιλάμε όχι για δεκάδες αλλά και για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αμυντική βιομηχανία που πρέπει, ωστόσο, ν’ αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο».

«Στέρεες, αληθινές φιλίες»

Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε επίσης πως «Μέχρι το τέλος του 2023, πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια απευθείας γραμμή σύνδεσης με το Μπακού. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε 3 ώρες και 10 λεπτά για να δείτε αυτό το όμορφο μέρος στη λίμνη της Κασπίας. Εξαιρετικό για τουρίστες – ένας νέος προορισμός, αλλά και για επιχειρηματίες από τη Σερβία και το Αζερμπαϊτζάν».

Και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να με κάνει να πω κάτι εναντίον του Αζερμπαϊτζάν. Αυτές είναι στέρεες, αληθινές φιλίες».

Πηγή: b92.net, echedoros-a.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.