ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

1 min read

Κρίσιμες, όπως φαίνεται, είναι οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, με τους υποψηφίους να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

Από ό,τι φαίνεται οι γαλλικές κοινοβουλευτικές εκλογές θα εξελιχθούν σε ντέρμπι μεταξύ του Μακρόν και του αριστερού Μελανσόν.

Ο Μακρόν για να έχει απόλυτη πλειοψηφία πρέπει να κερδίσει 289 έδρες από σύνολο 577.

Υπάρχουν 3 σενάρια:

1. Το θετικό για τον Μακρόν σενάριο λέει ότι ερδίζει απόλυτη πλειοψηφία και έχει ένα φιλικό προς αυτόν κοινοβούλιο.

2. Το λιγότερο θετικό είναι ότι βγαίνει πρώτος αλλά δεν εξασφαλίζει 289 έδρες – εδώ θα χρειαστεί να συμμαχήσει με την παραδοσιακή δεξιά για να περνάει τις νομοθεσίες που θέλει.

3. Το σενάριο «εφιάλτης» για τον Μακρόν όπως περιγράφει ο γαλλικός Τύπος είναι να βγει πρώτος ο Μελανσόν και τότε ο Μακρόν θα έχει απέναντί του ένα εχθρικό κοινοβούλιο. Εδώ θα πρέπει να αποδεχτεί ως πρωθυπουργό τον Μελανσόν και θα έχουμε τη λεγόμενη συγκατοίκηση στην οποία ο Μακρόν θα έχει πολλούς πονοκεφάλους διότι ιδεολογικά Μακρόν και Μελανσόν τους χωρίζει άβυσσος.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση η αριστερή συμμαχία του Μελανσόν προηγείται με 26.5%, ακολουθεί η συμμαχία του Μακρόν με 26%, η ακροδεξιά της Λεπέν είναι στο 19% και το άλλο ακροδεξιό κόμμα του Ζεμούρ είναι στο 5.5%.

Αναφορικά με την κατανομή εδρών, οι προβλέψεις μετά και τον 2ο γύρο δίνουν στη συμμαχία του Μακρόν από 270-305 έδρες, στον Μελανσόν 180-210, στην παραδοσιακή Δεξιά 40-55 έδρες και στην ακροδεξιά Λεπέν 15-35 έδρες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.