ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βαξεβάνης δείχνει Μαξίμου: Η σχέση του Predator με την ΕΥΠ

1 min read

Καταθέτει την Τρίτη, τελικά • Προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις για το κέντρο παρακολουθήσεων και υποκλοπών • Δηλώσεις Γεροβασίλη μετά την κατάθεσή της.

Την Τρίτη θα καταθέσει, τελικά, ο εκδότης του Documento, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών, ωστόσο συμφωνήθηκε να μεταβεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς την Κυριακή η εφημερίδα θα προβεί σε νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Με δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από την εισαγγελία ο Κώστας Βαξεβάνης σημείωσε ότι «η κυρία εισαγγελέας συμφώνησε ότι πρέπει να καταθέσω υπό το φως των νέων αποκαλύψεων» προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά και νέο… πονοκέφαλο για το Μαξίμου.

Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι την Κυριακή η εφημερίδα του θα αποκαλύψει στοιχεία για τη σχέση που είχε το Predator με την ΕΥΠ και τα κοινά πρόσωπα που ήταν υπό παρακολούθηση, μιλώντας για ένα κοινό κέντρο παρακολουθήσεων υπό την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Predator και ΕΥΠ, κυβέρνηση και τα δύο μαζί, ήταν σε σάρκα μία με κοινό θέμα παρακολούθηση πολιτών, πολιτικών προσώπων κα διαφωνούντων δημοσιογράφων» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι η κλήση του δημοσιογράφου ήρθε μετά από σειρά αποκαλύψεων της εφημερίδας για τις λίστες υποκλοπών και παρακολούθησης, στις οποίες περιλαμβάνονται κορυφαία ονόματα υπουργών, πολιτικών και επιχειρηματιών.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος έχει απειληθεί ακόμη και με… φυλάκιση από τον Άδωνη Γεωργιάδη, έχει ζητήσει την ενοποίηση των υποθέσεων των υποκλοπών, την αναβάθμιση της έρευνας, αλλά και την ανάθεσή της σε εισαγγελέα Εφετών.

Κατέθεσε η Γεροβασίλη

Την πόρτα της εισαγγελέως πρωτοδικών, Αγγελικής Τριανταφύλλου, η οποία διενεργεί έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, πέρασε σήμερα η γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός.

Η κ. Γεροβασίλη έχει δηλώσει πως έχει πέσει θύμα παρακολούθησης των επικοινωνιών της και έχει υποβάλει μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου η πρώην υπουργός σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι οι παρακολουθήσεις “κατευθύνονταν από το Μέγαρο Μαξίμου” και ότι η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί από την Δικαιοσύνη. Όπως ανέφερε η κ. Γεροβασίλη: «Κλήθηκα από την Εισαγγελέα να καταθέσω. Στηρίζω τη μήνυσή μου που αφορούσε στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων». Τόνισε επίσης ότι «με δεδομένο τον κλονισμό που έχει προκαλέσει το όλο θέμα, η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε αυτή». Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη το Μέγαρο Μαξίμου «κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις, παρακολουθώντας ακόμη και υπουργούς του όπως ο κ. Νίκος Δένδιας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.