ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βαρύς» χειμώνας για τα νοικοκυριά – Αυξήσεις «φωτιά» σε πετρέλαιο και αέριο

1 min read

Φωτιά βάζει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς το ράλι τιμών που στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τη βενζίνη. Οι τιμές έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη οδηγώντας στα όριά τους τους καταναλωτές. Ακόμα και το φυσικό αέριο που αποτελούσε έως σήμερα μία φθηνότερη λύση, από τον Αύγουστο η τιμή του έχει διπλασιαστεί! Στο ρεπορτάζ θα δούμε με αναλυτικά παραδείγματα πόσο θα επιβαρυνθεί η τσέπη μας.

Έρχεται δύσκολος χειμώνας για τους καταναλωτές, με τις αυξήσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο να επιβαρύνουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Χρυσάφι» το πετρέλαιο

Ήδη οι οδηγοί εχουν δει στην τσέπη τους την επιβάρυνση από την αύξηση της τιμής της βενζίνης.

Σημαντική θα είναι η αύξηση φέτος και στο πετρέλαιο θέρμανσης…

Αυτό σημαίνει ότι ενώ για 1000 λίτρα πετρελαίου τον περασμένο χειμώνα το κόστος δεν ξεπερνούσε τα 790 ευρώ, τώρα θα αγγίξει τα 1200 εως 1300 ευρώ.

Με αυτές τις συνθήκες η κυβερνητική δέσμευση για  αυξημένο κατά 20% το φετινό επίδομα θέρμανσης προς τα νοικοκυριά μπορεί και να μην είναι πλέον αρκετή.

«Έκρηξη» και στο φυσικό αέριο

Φθηνή λύση μέχρι και σήμερα το φυσικό αέριο, έχει διπλασιάσει την τιμή του από τον Αύγουστο. Φτάνοντας τα 92 ευρώ την μεγαβατώρα έχει διαγράψει 100% αύξηση κόστους.

Με τροπολογία που έχει κατατεθεί θα υπάρξει επιδότηση και στα τιμολόγια του φυσικου αερίου με μοντέλο επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος. Οι λεπτομέρειες της επιδότησης θα οριστικοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.