ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Τσουνάμι» ακρίβειας και πείνας: Εθίζουν τους πολίτες στα επιδόματα και φέρνουν τον «νεοκομμουνισμό»

1 min read

Αντιμέτωπη με ένα «τσουνάμι» ακρίβειας βρίσκεται πλέον η χώρα, καθώς ήδη σε οι τιμές σε πολλά βασικά προϊόντα έχουν αυξηθεί ραγδαία. 

Η «απάντηση» της κυβέρνησης στο κύμα ακρίβειας; Ο «νεοκομμουνισμός»! Δηλαδή επιδόματα προς τους πολίτες με τα οποία θα μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και τίποτα παραπάνω. 

Η κυβέρνηση που μέχρι προ λίγων ημερών έλεγε ότι η το κύμα ακρίβειας θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο (δηλώσεις Α.Γεωργιάδη) βλέπει ότι το κύμα ανατιμήσεων δεν είχε και τόσο…προσωρινά χαρακτηριστικά και τώρα τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βλέποντας πως το πρόβλημα της ακρίβειας γιγαντώνεται, το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται σε νέο πακέτο βοήθειας προς τα ελληνικά νοικοκυριά.

Στο υπουργείο Οικονομικών γίνονται διάφορες σκέψεις και εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, ανάλογα αφενός με την πορεία των διεθνών τιμών στην ενέργεια, αλλά και τον δημοσιονομικό χώρο που θα διαμορφωθεί απόρροια του ρυθμού ανάπτυξης που θα επιτευχθεί.

Δύο είναι οι βασικοί άξονες της προσπάθειας τόνωσης των εισοδημάτων. O πρώτος μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων και ο άλλος μέσω επιδομάτων (κοινωνικό μέρισμα). Δηλαδή γι’ ακόμη μια φορά η κυβέρνηση θα δώσει μικροεπιδόματα στους πολίτες. 

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη και αυτό θα γίνει είτε μέσω του τελικού κειμένου του προϋπολογισμού για το 2022, που θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου, είτε ακόμη και αργότερα μέσα στον Δεκέμβριο, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.