ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τσίπρας σε Τασούλα για την επιστολική ψήφο Η δημοκρατία και η κοινοβουλευτική λειτουργία δεν μπαίνουν σε καραντίνα

1 min read

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής (και στη συνέχεια του Νίκου Βούτση), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επανήλθε κάνοντας λόγο για “έμμεση ομολογία” ότι η επιστολική ψήφος δεν θα επαναληφθεί και υπογράμμισε ότι “η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα, η κοινοβουλευτική λειτουργία δεν μπαίνει σε καραντίνα.


«Ως τέτοια εκλαμβάνω την τοποθέτηση σας και όχι ως αιχμή, άλλωστε η αιχμή για μένα ήταν απέναντι στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία” είπε. Πρόσθεσε ότι “όμως στο βαθμό που σήμερα θα γίνει αυτή η διαδικασία εμείς δεν μπορούμε να τη νομιμοποιήσουμε”. “Γι’ αυτό το μήνυμα που δίνουμε είναι ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί, να είναι πρώτη και η τελευταία φορά, γιατί αν επαναληφθεί, πάλι δεν θα τα τη νομιμοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση”, τόνισε ο κ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας.

“Πάντως αν ήθελα να πω κάτι δεν θα το έλεγα εμμέσως, θα το έλεγα ευθέως, οπότε λάθος με ερμηνεύσατε”, είπε ο κ. Τασούλας, με τον κ. Τσίπρα να ρωτά αν θέλουν να αντιδικήσουν. “Δεν θέλω να αντιδικήσω κ. Πρόεδρε, αλλά δεν θέλω και να με ερμηνεύουν. Δεν θέλω να με ερμηνεύουν”, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

“Ακούστε κ. Πρόεδρε, 4,5 χρόνια πρωθυπουργός έχω κάνει, γνωρίζω και τις έκτακτες και τις δύσκολες συνθήκες, γνωρίζω και τα όρια της δημοκρατίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας”, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν πρέπει να νομίζετε ότι έχετε το πεπόνι και το μαχαίρι και τα κόβετε όλα. Εδώ υπάρχει και αντίλογος και δημοκρατική λειτουργία, δεν πρέπει να αγνοείτε τη θέση και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τρόποι υπάρχουν, είμαστε στη διάθεση σας να κάτσουμε να βρούμε από κοινού τους τρόπους”, ανέφερε.

“Την Πέμπτη ελπίζω να βρούμε κάποιους τρόπους καλύτερους”, είπε ο κ. Τασούλας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.