ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τούρκοι ονειρεύονται μια Κρήτη διαιρεμένη, όπως η Κύπρος!

1 min read

Σε μια απίστευτη πρόκληση προχώρησε ο εθνικιστής Τούρκος πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου άμυνας Umit Yalım, απόστρατος συνταγματάρχης και αντίπαλος του Ερντογάν, στον οποίο χρεώνει… “μεγάλη υποχωρητικότητα” έναντι της Ελλάδας!

Ο εθνικιστής πρώην στρατιωτικός παρουσίασε δικούς του χάρτες προκειμένου να “ενισχύσει” τον ισχυρισμό του ότι ο Ερντογάν είναι υποχωρητικός και η Τουρκία έχει χάσει έναντι τόσο της συνθήκης της Λωζάνης όσο και άλλων συνθηκών, ανάμεσα στις οποίες είναι του Λονδίνου, τον Μάιο του 1913 με την οποία η Κρήτη οριστικά επέστρεψε στην Ελλάδα.
Ο Umit Yalım φτάνει στον απίθανο ισχυρισμό ότι σχεδόν τα περισσότερα νησιά και οι βραχονησίδες του Αιγαίου είναι… τουρκικά και τώρα βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή!

Μάλιστα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Κρήτη και στη συνθήκη του Λονδίνου, δεν διστάζει να μιλήσει για Κρήτη… που ανήκει στην Τουρκία κατά… το μεγαλύτερο μέρος, ενώ όλα τα νησιού γύρω από την Κρήτη γράφει ότι είναι τουρκικά και βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή!


Ο εθνικιστής πολιτικός και πρώην συνταγματάρχης με τους χάρτες του που αναδημοσιεύουν τουρκικά μέσα, κάνει τον απίθανο ισχυρισμό ότι η Κρήτη, πλην του νομού Χανίων, με τη συμφωνία του Λονδίνου είχε παραχωρηθεί στη Βουλγαρία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, οι οποίες αργότερα παραιτήθηκαν από το νησί, το οποίο, κατά το 75% θα έπρεπε να επιστρέψει στην Τουρκία ως διάδοχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!


Ενώ για τα γύρω από την Κρήτη νησιά, ανάμεσα στα οποία είναι η Γαύδος, η Ντία, η Χρυσή, οι Διονυσάδες, τα Παξιμάδια κλπ, είναι… “τουρκικά”, καθώς ουδέποτε έφυγαν από την κτήση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση