ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικά ταχύπλοα επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής στην Μεγίστη: Το Λιμενικό απάντησε με πυρά

1 min read

Τουρκικό σκάφος επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος της Ελληνική Ακτοφυλακής το οποίο απάντησε με πυρά.

Eλληνικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν άνδρες της Ελληνικής Ακτοφυλακής και των ειδικών δυνάμεων, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Στρογγύλης, προς την Μεγίστη δύο ταχύπλοα σκάφη, όπου το ένα ακολουθούσε σε απόσταση το άλλο.

Εσπευσαν σε αναχαίτιση του ενός σκάφους, του ζήτησαν να σταματήσει και τότε αυτό επιτέθηκε κατά του ελληνικού με προφανή στόχο τον εμβολισμό του.

Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους απέφυγε τον εμβολισμό και έσπευσε σε καταδίωξη του τουρκικού με την έναρξη βολών πολυβόλου.

Το δεύτερο τουρκικό σκάφος που ακολουθούσε, απομακρύνθηκε από την περιοχή και προσέγγισε σε τουρκικό λιμένα στην μικρασιατική ακτή, όπου εδρεύουν σκάφη των τουρκικών δυνάμεων.

Ακολούθησε απηνής καταδίωξη του πρώτου τουρκικού σκάφους με συνεχείς ριπές πολυβόλου και τελικά ακινητοποιήθηκε. Μέσα βρέθηκαν 11 αλλοδαποί και ο 33χρονος χειριστής του, του οποίου η εθνικότητα ερευνάται.

Στην περιοχή έχει σπεύσει μία κανονιοφόρος του ΠΝ. 

Ανάλογη επιχείρηση έχει γίνει στην περιοχή (νήσο Ρω) το 2009.

Σημειώνεται ότι νέες έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που θα διαρκέσουν έως και τις 22 Οκτωβρίου, ξεκινά το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis σύμφωνα με νέα NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα.

Όπως αναφέρει η νέα ναυτική οδηγία της Τουρκίας, το τουρκικό ερευνητικό θα συνοδεύεται από τα πλοιάρια ATAMAN και CENGİZHAN, αλλά και τμήμα του τουρκικού Στόλου που αύριο το πρωί θα ξεκινήσει τις ετοιμασίες για απόπλου από τον ναύσταθμο της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.