ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: Εξετάζεται η αποστολή ερευνητικού σκάφους στην Κρήτη

1 min read

Ερευνητικό σκάφος σχεδιάζει να στείλει η Τουρκία στην περιοχή που έχει συμφωνήσει με τη Λιβύη, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ενώ πρόκειται, για μία πρώτη προσπάθεια που κάνει για να επιβάλει νέα τετελεσμένα και να δοκιμάσει τις ελληνικές αντοχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρώτο βήμα είναι η αποστολή ενός ερευνητικού σκάφους και αργότερα -μετά το τέλος των σεισμικών ερευνών- η αποστολή ενός γεωτρύπανου. Η δεύτερη φάση δεν αναμένεται ότι θα γίνει αμέσως. Παράλληλα, θα συνεχίζονται οι παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, στην οποία βρίσκονται τα δυο γεωτρύπανα και τα δυο ερευνητικά σκάφη.

Η Άγκυρα, πέραν από τον πολιτικό χαρακτήρα που έχουν οι κινήσεις της αυτές, προφανώς και επενδύει στην ανακάλυψη φυσικού αερίου. Εάν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, να εντοπίσει δηλαδή φυσικό αέριο στα σημεία που διενεργεί γεωτρήσεις, τότε θα υπάρχουν ανατροπές και θα αντιμετωπίζει τις όποιες πολιτικές συζητήσεις από άλλη οπτική γωνία.

Όπως εξήγησε διπλωματική πηγή, σε μια τέτοια περίπτωση ούτε προσχηματικά δεν θα συζητά το Κυπριακό. Θα αξιοποιήσει το αέριο χωρίς κανείς να την εμποδίσει. Όταν, μάλιστα, δεν θα επηρεάζει θαλασσοτεμάχια που έχουν αδειοδοτηθεί.

Αλλά και να μην εντοπίσει φυσικό αέριο, ο στόχος παραμένει όπως έχει διαμορφωθεί εξαρχής: Θα πιέσει για να αρχίσει ένας διάλογος-πακέτο για όλες τις “εκκρεμότητες”, περιλαμβανομένου και του φυσικού αερίου.

Με πληροφορίες από: Newsit / Philenews 

Δημοσίευση στα Social Media