ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικό Υποβρύχιο «TCG GÜR S-357» κατέπλευσε στο Δυράχιο

1 min read

Το πλήρωμα του τουρκικού υποβρυχίου υποδέχθηκαν εκπρόσωποι τουρκικών θεσμών στην Αλβανία καθώς και εκπρόσωποι αλβανικών ιδρυμάτων, όπως σημειώνεται στον αλβανικό Τύπο.

Συγκεκριμένα, ήταν παρόντες ο στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην Αλβανία, συνταγματάρχης Σακίρ Τζουμχούρ Σομέρ, εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου των Ναυτικών Δυνάμεων της Αλβανίας, Αλβανοί και Τούρκοι στρατιωτικοί και άλλοι.

Το TCG GÜR S-357 θα παραμείνει στο λιμάνι του Δυρραχίου μέχρι τις 18 Μαρτίου, ενώ θα το επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες εκπρόσωποι των τουρκικών θεσμικών οργάνων στην Αλβανία και αξιωματούχοι της χώρας.

Στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας

Το τουρκικό υποβρύχιο επισκέφθηκε το Δυρράχιο στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και  της Αλβανίας, καθώς η επίσκεψη στοχεύει στην εμβάθυνση της συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών.

Το υποβρύχιο έχει μήκος 62 μέτρων, πλάτος 6,2 μέτρων και ζυγίζει 1400 τόνους, ενώ το προσωπικό του αποτελείται από 45 άτομα.

Τα τελευταία χρόνια, την Αλβανία έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές τουρκικά υποβρύχια, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των σχέσεων και της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκία και Αλβανίας, ενώ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους το λιμάνι του Δυρραχίου επισκέφθηκε η τουρκική φρεγάτα TCG Orucreis (F-245), όπως σημειώνει η αλβανική Gazeta Tema.

Πηγή: echedoros-a.gr

Δημοσίευση στα Social Media