ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το υπουργείο Υγείας επιτάσσει δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

1 min read

Επιτάσσονται από σήμερα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους στη Θεσσαλονίκη και τίθενται στη διάθεση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου, όπως και του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενέταξε στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης, τόσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την ΠΦΥ όσο και κλίνες απλές και ΜΕΘ non COVID του ιδιωτικού τομέα, σε αγαστή συνεργασία.

Στον νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων, όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες, τους αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων. 

Απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και, παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.