Το σημαντικό έργο της ΕΜΑΚ: Περπάτησαν 3 χλμ στα χιόνια για να πάνε φάρμακα σε ηλικιωμένο (pics)

Newskamatero

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ να προσεγγίσει αποκλεισμένο ηλικιωμένο ζευγάρι στα ορεινά Πουγκάκια Φθιώτιδας.

Για την επιχείρηση επιστρατεύθηκε το ερπυστριοφόρο όχημα της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον Υποδιοικητή της κ. Σίμο Αποστόλου, ωστόσο έξω από τα Πουγκάκια η πρόσβαση ήταν αδύνατη, οπότε και χρειάστηκε να περπατήσουν 3 χιλιόμετρα μέσα στο χιόνι πουξεπερνούσε το 1,5 μέτρο σε ύψος, για να προσεγγίσουν τον συνοικισμό Βλάχικος (με υψόμετρο τα 1100 μέτρα) και να δώσουν τα απαραίτητα φάρμακα στον 72χρονο ηλικιωμένο άνδρα.

Η αποστολή ξεκίνησε στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 16:30, οπότε και επέστρεψαν οι Πυροσβέστες στο Παλιοχώρι. Συνολικά στην επιχείρηση συμμετείχαν τέσσερα οχήματα και εννέα πυροσβέστες, σύμφωνα με το stereanews.gr.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Πρόγνωση καιρού: Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας φέρνει ο «Τηλέμαχος» – Στον πάγο η χώρα

Χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας φέρνει ο καιρός, αφού το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», θα επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας σήμερα Δευτέρα. Η διάρκεια της κακοκαιρίας θα είναι σύντομη: από την Τρίτη βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, που όμως θα είναι πρόσκαιρη. Σήμερα πάντως αναμένουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, […]