ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το plan b της κυβέρνησης, τα σενάρια για νέα μέτρα και πότε θα εφαρμοστούν

1 min read

Μέτρα ναι αλλά όχι στην παρούσα φάση. Αυτό είναι η εκτίμηση που κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου ως προς την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή αρμόδια κυβερνητικά στελέχη δεν θεωρούν αναγκαία την λήψη καινούργιων μέτρων, αντιθέτως υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος προκειμένου να αποδώσουν τα υφιστάμενα. Πιο συγκεκριμένα πιστεύουν ότι μέσα στις επόμενες δέκα με δεκαπέντε μέρες θα φανεί η αποτελεσματικότητα των περιορισμών που ήδη ισχύουν. Με άλλα λόγια εκτιμάται ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα καταγραφεί η κορύφωση του κύματος και μέσα στο Δεκέμβριο θα υπάρξει μικρή αλλά εμφανής μείωση.

Παρόλαυτα στο πρωθυπουργικό γραφείο προετοιμάζονται, όπως είναι φυσιολογικό, για κάθε ενδεχόμενο. Στα συρτάρια βρίσκονται εισηγήσεις από την πλευρά των επιστημόνων για νέα μέτρα που πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν συζητηθεί.

  • Για παράδειγμα είναι σίγουρο ότι στην κυβέρνηση δεν λένε όχι στην εισήγηση για επαναφορά της μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Είναι ένα μέτρο το οποίο μπορεί να αφορά και τους εμβολιασμένους αλλά κρίνεται πως αυτό δε θα είναι “ενοχλητικό” για όλους όσοι έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Ελευθερία”.

Παράλληλα ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση, χωρίς και σε αυτή την περίπτωση να έχει ληφθεί κάποια απόφαση, για αλλαγή όσον αφορά στην είσοδο των πελατών στα σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα συζητείται να επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανάλογα των τετραγωνικών μέτρων του χώρου και να δίνονται ξανά κάρτες εισόδου στους πελάτες. Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων δεν αλλάξει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Παράλληλα στα χέρια της κυβέρνησης υπάρχει μία σειρά προτάσεων όπως :

—Η απαγόρευση εκ νέου των όρθιων σε μπαρ – εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης και να επιτρέπονται μόνο όλοι όσοι θα κάθονται σε τραπέζια.

—Η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των χώρων διασκέδασης. Αντί δηλαδή να είναι ελεύθερη η λειτουργία, τα μαγαζιά να κλείνουν νωρίτερα.

Όπως τονίζει αρμόδια πηγή στο Μέγαρο Μαξίμου από την αρχή της πανδημίας ακούν με προσοχή τα συμπεράσματα της επιτροπής των λοιμοξιολόγων όμως η ίδια πηγή ξεκαθαρίζει ότι την τελική απόφαση την λαμβάνει η κυβέρνηση. Κάτι άλλωστε που έχει γίνει σαφές το τελευταίο διάστημα με όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχει ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.