ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Νέο μαχητικό των ΗΠΑ F-15EX 4ης γενιάς πραγματοποίησε την «παρθενική» του πτήση [vid]

1 min read

Το νέο μαχητικό αεροσκάφος της εταιρείας Boeing, το προηγμένο και πανίσχυρο F-15EX, που έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), πραγματοποίησε την «παρθενική» του πτήση στις 2 Φεβρουαρίου 2021.

Το μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε και πραγματοποίησε επιτυχώς  μια πτήση διάρκειας περίπου 90 λεπτών, την ίδια στιγμή που αρκετοί εκτιμούν ότι το F-15EX θα ενισχύσει τις αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το F-15EX είναι η πιο προηγμένη παραλλαγή του μαχητικού αεροσκάφους Boeing F-15 Eagle / F-15E Strike Eagle μέχρι σήμερα και είναι μαχητής δύο θέσεων με δυνατότητες μόνο στις ΗΠΑ.

Το F-15EX διαθέτει τεχνολογίες αιχμής για να είναι σε θέσει να προσφέρει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πλεονεκτήματα και ικανότητες που θα αλλάξουν τα δεδομένα στις αερομαχίες με αποτέλεσμα να είναι το αξιόπιστο και αξιόμαχο απέναντι στις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές.

Προφανώς, το νέο μαχητικό θα μπορεί να φέρει πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους αλλά και πυραύλους για επιθέσεις ενάντια σε ναυτικούς στόχους και απειλές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, ενισχύοντας έτσι την προστασία του αλλά και την απρόσκοπτη επικοινωνία με φίλιες δυνάμεις στο πεδίο επιχειρήσεων.

Οι βελτιώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του μαχητικού αεροσκάφους περιλαμβάνουν επίσης και το λεγόμενο «Advanced Missile and Bomb Ejection Rack» για τη μεταφορά έως και 22 πυραύλων αέρος-αέρος (AAM).

Πηγή: Defence Post

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.