ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το κοινό πέταξε πραγματικά σκουπίδια και αυγά σε πασαρέλα του Μιλάνου

1 min read

Την τελευταία ημέρα του AW24 της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, η επίδειξη της AVAVAV στην πασαρέλα κατέληξε σε χάος, καθώς το κοινό άρχισε να πετάει σκουπίδια, τσαλακωμένα περιτυλίγματα, φλούδες μπανάνας, θρυμματισμένες κονσέρβες και πραγματικά αυγά στα μοντέλα καθώς περπατούσαν.

  • Η βρώμικη αυτή performance υποτίθεται ότι ήταν ένα ακόμη σχόλιο για τη σκληρή πραγματικότητα της βιομηχανίας της μόδας και προήλθε από το διαδικτυακό μίσος που έχει δεχτεί η Σουηδέζα σχεδιάστρια Beate Karlsson από τα trolls, από τότε που ίδρυσε το brands της το 2019 – ένα ατελείωτο scroll down αρνητικών σχολίων στο Instagram που αφορούσαν το πρόσωπό της «κοσμούσαν» τις δύο οθόνες που πλαισίωναν την πασαρέλα.

«Αυτό δεν είναι μόδα»

Με την Karlssen να έχει παρουσιάσει στο παρελθόν μια συλλογή που διαλυόταν καθώς τα μοντέλα περπατούσαν, μια άλλη που τα μοντέλα έτρωγαν τα μούτρα τους με εσκεμμένες τούμπες επί της πασαρέλας και μόλις την περασμένη σεζόν να παρουσιάζει μια ακατάστατη ημιτελή πρόταση, η AVAVAV έχει γίνει γνωστή για μια εξαιρετικά αφαιρετική προσέγγιση στη μόδα.

Εν μέρει πασαρέλα, εν μέρει performance, κάθε μία από αυτές έχει καταφέρει να ξεσηκώσει ένα τεράστιο κομμάτι του διαδικτύου. «Αυτό δεν είναι μόδα», παραπονέθηκαν αμέτρητα σχόλια στις οθόνες, ενώ άλλα, που ίσως ενέπνευσαν την ιδέα της φετινής σεζόν με την πιο κυριολεκτική της έννοια, έγραφαν «Ναι, αυτό είναι σκουπίδι».

Η βρώμικη αυτή performance υποτίθεται ότι ήταν ένα ακόμη σχόλιο για τη σκληρή πραγματικότητα της βιομηχανίας της μόδας και προήλθε από το διαδικτυακό μίσος που έχει δεχτεί η Σουηδέζα σχεδιάστρια Beate Karlsson από τα trolls

Κακή μεταχείριση στα μοντέλα

Στο διαδίκτυο μετά την επίδειξη, η άποψη της Karlsson ταξίδεψε ακόμη περισσότερο, καθώς οι άνθρωποι στο Instagram σχολίασαν πως το δράμα της σχεδιάστριας αφαιρούσε από τα «βαρετά» ρούχα και την επέκριναν για τη μεταχείριση των μοντέλων.

Στα παρασκήνια, ωστόσο, αρκετοί από τους ηθοποιούς που πέταξαν σκουπίδια σαν κομμάτι του κοινού, είπαν ότι ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια του casting για το τι θα συνέβαινε στη διάρκεια της επίδειξης και συμφώνησαν πρόθυμα να συμμετάσχουν.

Εξάλλου, δεν είναι μόνο οι σχεδιαστές που αντιμετωπίζουν την οργή των τρολ του διαδικτύου. Και τα μοντέλα υφίστανται καθημερινά τον διαδικτυακό βιτριολισμό – σε τέτοιο βαθμό, ώστε η Paloma Elsesser, το 32χρνο plus size μοντέλο από το Λονδίνο, οδηγήθηκε (κυνηγήθηκε κυριολεκτικά) εκτός διαδικτύου στο τέλος του 2023.

Η έμπνευση από τον Μεσαίωνα

Οι φυτεμένοι ηθοποιοί άρχισαν να ρίχνουν αρχικά τα σκουπίδια από το κοινό, τελικά συμμετείχαν και άλλοι στην πρώτη σειρά, και μέχρι το τέλος της παράστασης, η πασαρέλα ήταν εντελώς καλυμμένη με σκουπίδια, ενώ οι εμφανίσεις των μοντέλων είχαν πιτσιλιστεί με ντομάτες, μουστάρδα και ωμό αυγό.

Ούτε η Karlsson δεν τη γλίτωσε: Καθώς βγήκε από τα παρασκήνια για να υποκλιθεί, ένα μέλος της ομάδας της όρμησε προς το μέρος της και της έσκασε στο πρόσωπο μια οικογενειακού μεγέθους τούρτα. Μετά την παράσταση, σκουπίζοντας την κρέμα από τα μάτια της, είπε ότι η παρουσίαση ήταν «κατά κάποιο τρόπο εμπνευσμένη από τον Μεσαίωνα, όταν οι άνθρωποι πετούσαν σάπιες ντομάτες σε παραστάσεις που δεν τους άρεσαν».

Εξάλλου, δεν είναι μόνο οι σχεδιαστές που αντιμετωπίζουν την οργή των τρολ του διαδικτύου. Και τα μοντέλα υφίστανται καθημερινά τον διαδικτυακό βιτριολισμό

«Αηδιαστικά πλούσιος»

Όσον αφορά τα ίδια τα ρούχα, η Karlsson δεν ισχυρίζεται ότι ανακαλύπτει εκ νέου τον τροχό. Η συλλογή αποτελούνταν από τα signature slouchy hoodies της, τα baby tees με το λογότυπο, τα distressed denim και τα σατιρικά καπέλα με συνθήματα όπως «filthy rich» (αηδιαστικά πλούσιος). Εντωμεταξύ τα ρούχα της είναι καλοφτιαγμένα, καλής ποιότητας και δημοφιλή μεταξύ των κακών του IG και των οπαδών της μόδας με αίσθηση του χιούμορ.

Ο ίδιος ο Rick Owens είναι μεγάλος θαυμαστής αυτού που κάνει, με τον σχεδιαστή να δωρίζει πλεονάζοντα υφάσματα στην Karlssen το 2020, αλλά και να αγοράζει ένα ζευγάρι από τις αλλόκοτες «Monster» μπότες της.

Haters gonna hate

Έχουν γραφτεί ατελείωτες σκέψεις για την κατάσταση της μόδας, ιδιαίτερα πρόσφατα, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα, από τους γρήγορους ρυθμούς της και τα υψηλά επίπεδα επαγγελματικής εξουθένωσης, μέχρι το πώς οι επιδείξεις πασαρέλας έχουν γίνει περισσότερο για τις διασημότητες που κάθονται στην πρώτη σειρά παρά για τις ίδιες τις συλλογές, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι έρχονται με λύσεις που θα μπορούσαν να προχωρήσουν τα πράγματα.

Η Karlsson μπορεί να μην έχει τις απαντήσεις, αλλά τουλάχιστον διοχετεύει αυτές τις απογοητεύσεις σε μερικές από τις πιο δημιουργικές, προσεγμένες και διασκεδαστικές επιδείξεις στα σόου της- οπότε αφήστε τους haters να τη μισούν.

*Με στοιχεία από dazeddigital.com

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.