ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
2 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Ιράν «παίζει» με τα νεύρα του Ισραήλ: «Καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι “ασφαλής” – Όλοι οι μουσουλμάνοι να συμμαχήσουμε»

1 min read

Το Ιράν δείχνει να ανεβάζει τους τόνους κατά του Ισραήλ σε βαθμό που να δείχνει ότι είναι έτοιμο για να τραβήξει το σκοινί μέχρι πολεμικής αντιπαράθεσης αλλά με τέτοιες δηλώσεις είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει το Τελ Αβίβ.

Οι δηλώσεις και οι στρατιωτικές επιδείξεις βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ενώ οι αναφορές για συσπείρωση του ισλαμικού κόσμου αναγκάζει όλες τις μουσουλμανικές χώρες να πάρουν θέση τουλάχιστον ουδετερότητας.

Σήμερα ο ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ζήτησε όλες οι ισλαμικές χώρες να ενωθούν κατά του Ισραήλ.

Η κίνηση ήδη βρήκε απάντηση από την συμμαχική-σιιτική χώραςς της Υεμένης η οποία ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμος για μάχη 400.000 στρατιώτες (αναφέρει ότι έχει επιστρατεύσει 200.000 επιπλέον στρατιώτες) που θα αναλάβουν τις αμερικανικές βάσεις σε Αφρική και Μέση Ανατολή και το μπλοκάρισμα της Ερυθράς Θάλασσας!

Νωρίτερα στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ, προειδοποίησε σήμερα πως καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι «ασφαλής», μετά τον θάνατο επτά Ιρανών στρατιωτικών σε μια επιδρομή που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον ενός διπλωματικού κτιρίου του Ιράν στη Δαμασκό.

«Καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι πλέον ασφαλής», δήλωσε ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης Γιαχία Ραχίμ Σαφάβι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Η Τεχεράνη έχει υποσχεθεί να απαντήσει στην καταστροφή την περασμένη Δευτέρα από αεροπορικά πλήγματα, που αποδίδονται στο Ισραήλ, του προξενικού παραρτήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, στη Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο επτά μελών του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, μεταξύ αυτών δύο υψηλόβαθμων.

Ο συνολικός απολογισμός της επιδρομής ανήλθε σε 16 νεκρούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Σαφάβι υπογράμμισε ότι η Τεχεράνη θεωρεί τη σύγκρουση με το Ισραήλ ως ένα «έγκυρο και νόμιμο δικαίωμα».

Υποστήριξε επιπλέον πως, εξαιτίας των ιρανικών απειλών, το Ισραήλ «έκλεισε από φόβο έως χθες 27 πρεσβείες», μεταξύ άλλων εκείνες «στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, στο Μπαχρέιν και την Τουρκία», μια πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές.

pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.