ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι θα ισχύσει με τα rapid test των υγειονομικών, «κλειδώνει» η απόφαση και για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

1 min read

Την Τετάρτη αναμένονται οι αποφάσεις για τους υγεινομικούς που όλα δείχνουν οτι θα επιστρέψουν στην εργασίας του με pcr ή rapid test. Γρίφος τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, δεδομένου ότι η απόφαση για τα υποχρεωτικά rapid test λήγει στις 31/12.

«Η απόφαση θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Μια δήλωση που δείχνει οτι το Υπουργείο δεν συμφωνεί με την απόφαση αλλά ταυτόχρονα δείχνει και τους όρους με τους οποίους θα γίνει η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Υπό όρους λοιπόν προστασίας της δημόσιας υγείας αναμένεται να επιστρέψουν στις μονάδες υγείας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου, μετά από την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του χρόνου, του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας δέχεται εισηγήσεις για την κατάρτιση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου επιστροφής τους, με την λήψη των απαραίτητων μέτρων για να μην υπάρχει επικινδυνότητα.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid Test) ίσως και 2 φορές την εβδομάδα, που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επίσης η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη.

Πάντως μόλις ορισθεί το πρωτόκολλο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και η ημερομηνία επιστροφής των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα

Και ενώ αναμένονται να αποσαφηνιστούν οι όροι της επιστροφής των υγειονομικών στα νοσοκομεία, ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν κατάργηση των rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενων.

Μέχρι και σήμερα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε ένα rapid test μία φορά την εβδομάδα με δικά τους έξοδα και ταυτόχρονη δήλωση του αποτελέσματος. Οι διαβουλεύσεις στο υπουργείο Υγείας είναι συνεχείς και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ληφθεί οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, το επικρατέστερο σενάριο περιλαμβάνει παράταση της ισχύουσας απόφασης για τους πρώτους μήνες του 2023. Αυτό σημαίνει πως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να χρειάζονται υποχρεωτικό rapid test μία φορά την εβδομάδα για την εργασία τους τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2023.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.