ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θρίλερ στην Καρδίτσα: Σε… καραντίνα για κορονοϊό τρία σπίτια που μένουν αλλοδαποί

1 min read

Ο οδοντίατρος του νοσοκομείου Καρδίτσας και 6 νοσηλεύτριες τέθηκαν σε καραντίνα μετά το διαγνωσμένο θετικό κρούσμα σε αλλοδαπό από Καμερούν. Σε προληπτική καραντίνα και οι 30 επιβάτες του λεωφορείου του ΚΤΕΛ, οι οποίοι ταξίδεψαν μαζί του από την Αθήνα.

Αναστάτωση επικρατεί στην Καρδίτσα, μετά το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού, που μεταφέρθηκε με ειδικό ασθενοφόρο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο είναι και το νοσοκομείο αναφοράς για τη Θεσσαλία. Πρόκειται για 48χρονο από το Καμερούν, ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα που μισθώνεται μέσω προγραμμάτων για πρόσφυγες από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, μαζί με 6 ομοεθνείς του.

Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα, όπως και κάποιοι άλλοι μετανάστες από άλλα δύο διαμερίσματα, στα οποία ο 48χρονος πήγε επίσκεψη. Το τελευταίο διάστημα ο αλλοδαπός βρισκόταν στην Αθήνα και ταξίδεψε από εκεί την Παρασκευή 10 Απριλίου με λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Από την ιχνηλάτιση βρέθηκαν 18 από τους 30 επιβάτες που μαζί με τον οδηγό του λεωφορείου μπήκαν σε 14ήμερη καραντίνα στο σπίτι τους και παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας τους. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο οδηγός του ΚΤΕΛ έκανε άλλες δύο φορές το δρομολόγιο από την Αθήνα, μία φορά την Δευτέρα 13 Απριλίου και άλλη μία χθες, Τρίτη 14 Απριλίου.

Ο 48χρονος που ένιωσε αδιαθεσία και είχε έντονο βήχα, πήγε μόνος του στο νοσοκομείο και από ένα μπέρδεμα στην συνεννόηση αρχικά οδηγήθηκε στο οδοντιατρικό τμήμα. Ο οδοντίατρος τον εξέτασε χωρίς να βρει κάτι και εκεί λύθηκε η παρεξήγηση και μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Όταν ήρθαν τα αποτελέσματα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, τέθηκαν σε 7ήμερη καραντίνα ο οδοντίατρος και 6 νοσηλευτές του νοσοκομείου Καρδίτσας. 

“Οι συνάδελφοι πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιθάλψουν το περιστατικό, αλλά μπήκαν σε καραντίνα κυρίως για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα, έγινε απολύμανση στο νοσοκομείο και η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά”, δήλωσε στο ethnos.gr, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας, Κώστας Αθανασίου. Οι αρχές καλούν όσους ήρθαν σε επαφή με τον αλλοδαπό από το Καμερούν ή ταξίδεψαν μαζί του, να προσέλθουν, να δηλώσουν τα στοιχεία τους και να μπορούν σε καραντίνα.

Σήμερα έγιναν δειγματοληψίες στους οικισμούς Ρομά στους Σοφάδες και στην Μαύρικα Καρδίτσα. Περίπου 200 άτομα έδωσαν δείγμα που θα εξεταστεί για κορονοϊό στους Σοφάδες, όπου η πόλη αριθμεί κοντά στους 2.500 Ρομά, ενώ μικρότερος αριθμός δειγμάτων λήφθηκε από την Μαύρικα, όπου μένουν κοντά στους 600 Ρομά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι λήφθησαν δείγματα από μέλη μεγάλων οικογενειών που ζουν είτε μαζί, είτε πολύ κοντά. Και στους δύο οικισμούς η δειγματοληψία έγινε στο πλαίσιο των ελέγχων των αρχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά τα θετικά κρούσματα στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Στους Σοφάδες για την λήψη των δειγμάτων επιστρατεύτηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, ενώ η συνεργασία των κατοίκων με τα συνεργεία της υγειονομικής περιφέρειας ήταν άψογη.

Δημοσίευση στα Social Media