ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Την νίκη επί των Βυζαντινών υμνεί ο Ερντογάν

1 min read

«Ο λαός μας έχει ριζώσει σε αυτά τα χώματα για σχεδόν 1.000 χρόνια χάριν στην ψυχή του Ματζικέρτ»

Την επέτειο της ιστορικής, όπως την χαρακτήρισε νίκη στο Ματζικέρτ επί των Βυζαντινών σημείωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
Ο Ερντογάν επαίνεσε την αποφασιστικότητα του τουρκικού λαού να προστατέψει την ανεξαρτησία του.

Η μάχη του Ματζικέρτ στις 26 Αυγούστου 1071 τελείωσε με την νίκη των Σελτζούκων Τούρκων του Σουλτάνου Αλπ Αρσλάν επί του βυζαντινού στρατού και άνοιξε την Ανατολία στην Τουρκική κυριαρχία, σημειώνει το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας.

Σε ένα γραπτό μήνυμά του ο Ερντογάν σημειώνει πως «αψηφώντας επιθέσεις από μέσα και από έξω ο λαός μας έχει ριζώσει σε αυτά τα χώματα για σχεδόν 1.000 χρόνια χάριν στην ψυχή του Ματζικέρτ».
Ο μεγαλύτερος φύλακας της Τουρκίας είναι «η αποφασιστικότητα του λαού μας να προστατέψει την ανεξαρτησία του, την πατρίδα του και το μέλλον του» ακόμα και ενόψει οικονομικών επιθέσεων πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι κανείς δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να πετύχει τους στόχους της για το 2023, το 2053 και το 2071 – δηλαδή τις επετείους των 100 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, των 600 ετών από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και των 1000 ετών από τη Μάχη του Μαντζικέρτ αντίστοιχα.

Η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει κατά 40% σε σχέση με το δολάριο από τις αρχές του έτους καθώς αφενός οι επενδυτές ανησυχούν για τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν και αφετέρου η εντεινόμενη κρίση στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις στο νόμισμα.

Ο Ερντογάν έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τους Τούρκους να μετατρέψουν σε λίρες τον χρυσό και τα δολάρια που έχουν στην κατοχή τους για να στηρίξουν την οικονομία της χώρας.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.