ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση φοιτητών που ζητούν την απελευθέρωση όσων προσήχθησαν στα επεισόδια του ΑΠΘ

1 min read

Φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι όσοι προσήχθησαν στα σοβαρά επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στο ΑΠΘ.

Λίγα μέτρα από τη Γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης στην οδό Μοναστηρίου όπου στήθηκε φραγμός από κλούβες των ΜΑΤ φοιτητές και εργατικά σωματεία διαμαρτύρονται ζητώντας να αφεθούν ελεύθερα 30 άτομα, τα οποία προσήχθησαν μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο ΑΠΘ.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ από φοιτητές που ζητούν να καταργηθεί ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα και μεταξύ άλλων προβλέπει την ίδρυση αστυνομικού σώματος εντός των πανεπιστήμιων.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου φέρεται να ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομίας για να λήξει η κατάληψη όπου τελικά σημειώθηκαν επεισόδια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «στις 12: 00 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση παρουσία Εισαγγελέα, προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος».

Μιλώντας ο φοιτητής Τάσος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι φοιτητές θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να καταργηθεί ο νόμος ενώ αύριο στις 12 το μεσημέρι θα είναι και πάλι στο κτίριο της Πρυτανείας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.