Δε. Οκτ 19th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θεσσαλονίκη: Υπέρ της ελεγχόμενης χορήγησης των αντιβιοτικών οι φαρμακοποιοί

1 min read

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προτείνει καμπάνια μέσω φαρμακείων για τα αντιβιοτικά

Την έναρξη εξειδικευμένης καμπάνιας μέσω των φαρμακείων κατά της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών προτείνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, τασσόμενος υπέρ της ελεγχόμενης χορήγησης αυτών των φαρμάκων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ότι είναι επιβεβλημένη η ενημέρωση των πολιτών για τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών και υπογραμμίζει ότι η Πολιτεία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση με την πρόθεσή της να λάβει μέτρα.

«Η πρόθεση της πολιτείας να λάβει μέτρα για την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Eμείς οι φαρμακοποιοί επανειλημμένα έχουμε επισημάνει ότι η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών έχει οδηγήσει σε αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά και αντίσταση των μικροοργανισμών σε αυτά με δραματικές συνέπειες για την κοινότητα. Επιβάλλεται η άμεση έναρξη εφαρμογής του κατάλληλου μέτρου, το οποίο οι φαρμακοποιοί θα στηρίξουμε» αναφέρει ο κ. Ευγενίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου αναφορικά με τη λήψη μέτρων για την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών.
Τονίζει ακόμη ότι τα μέτρα απαγόρευσης από μόνα τους φέρνουν συχνά αντίθετα αποτελέσματα και γι’ αυτό προτείνει παράλληλα με τη λήψη μέτρων να αρχίσει εξειδικευμένη καμπάνια και μέσω των φαρμακείων ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σχολιάζοντας στην πάγια θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να μην χορηγείται κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή και να επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε όσους χορηγούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, ο κ. Ευγενίδης τονίζει ότι αυτό είναι χρόνιο πρόβλημα του συστήματος υγείας, ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί και έτσι να λυθεί.

Ταυτόχρονα, όμως, υπενθυμίζει ότι «κάθε κλάδος οφείλει να λύνει πρώτα τα δικά του προβλήματα (σχέσεις με φαρμακευτικές εταιρείες, παράνομη διάθεση φαρμάκων σε ιατρεία, συνταγές από το τηλέφωνο κλπ) και μετά να ζητά την τιμωρία άλλων επιστημόνων υγείας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.