ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

θέσεις μάχης Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι φαρμακοποιοί,

1 min read

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι φαρμακοποιοί, για τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο από το υπουργείο Υγείας για την ρύθμιση στο ωράριο των φαρμακείων.

Η σχετική διάταξη θα θεσπίζει ελάχιστη υποχρεωτική λειτουργία 40 ωρών την εβδομάδα και υποχρεωτική συμμετοχή στις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις και συνεχής λειτουργία σε μία περιοχή

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αντιδρά στην επερχόμενη ρύθμιση και καταλογίζει στην ηγεσία της Αριστοτέλους και την κυβέρνηση ότι «κάνοντας βαθιά υπόκλιση στην τρόικα» πειραματίζονται με τα φαρμακεία, αντιμετωπίζοντας τα σαν εμπορικά καταστήματα και μόνο, απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου αλλά και την πρόσβαση των πολιτών στα φαρμακεία και εν τέλει ότι βάζουν την… αριστερή σφραγίδα τους στο χάος που επικρατεί στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

«Η κυβέρνηση κάνοντας βαθιά υπόκλιση στις επιταγές της Τρόικα, συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προκατόχων της, «ρυθμίζει» το ωράριο λειτουργίας … απορρυθμίζοντας το θεωρώντας ότι οι νόμοι της αγοράς μπορούν να εφαρμοστούν και στην Υγεία» αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, προειδοποιώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι τις επιπτώσεις της δήθεν «απελευθέρωσης προς όφελος του ανταγωνισμού», θα τις υποστούν πάλι, πρώτοι οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι και βέβαια οι φαρμακοποιοί.

Αναφέρει μάλιστα ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών πως το ίδιο έγινε και με τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) των οποίων οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν, όπως είχε προειδοποιήσει.

Οι φαρμακοποιοί θεωρούν πως η επερχόμενη ρύθμιση θα απορρυθμίσει πλήρως το πεδίο, εξηγώντας γιατί: «η ασυδοσία που θα επικρατήσει, θα καταργήσει ουσιαστικά τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις, θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες που δεν θα γνωρίζουν πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν τα φαρμακεία. Θα ακολουθήσουν προβλήματα στην προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα τους, γιατί ο ανταγωνισμός θα προκαλέσει το κλείσιμο των μικρών φαρμακείων που βρίσκονται σε μη κεντρικά σημεία και βέβαια ανοίγει η κερκόπορτα για την είσοδο επιχειρηματικών συμφερόντων στην φαρμακευτική περίθαλψη».

«Τα Φαρμακεία μπορούν να αποτελέσουν 11.000 υγειονομικά κέντρα με ουσιαστικό κοινωνικό έργο, αρκεί επιτέλους η Πολιτεία να κατανοήσει τον σημαίνοντα ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν και να σταματήσει να τα αντιμετωπίζει σαν εμπορικά καταστήματα πειραματιζόμενη σε βάρος της βιωσιμότητας τους» καταλήγει ο ΠΦΣ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.