ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
2 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο από το οικόπεδο που έριξαν τα χώματα που πήραν από τον τόπο της τραγωδίας

1 min read

Συνεχίζονται οι έρευνες για το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη που άφησε πίσω του 57 θύματα και πολλούς τραυματίες.

Οι οικογένειες των θυμάτων ψάχνουν διαρκώς να βρουν στοιχεία ιδίως για την έκρηξη που σημειώθηκε εκείνο το βράδυ, το λεγόμενο μανιτάρι που φαίνεται στα βίντεο.

Μάλιστα, είναι βέβαιοι ότι αν το σημείο εκείνο δεν είχε μπαζωθεί τα στοιχεία θα ήταν ακόμη περισσότερο και θα είχε δοθεί μια απάντηση για το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Η εκπομπή, Επί Τόπου, δείχνει βίντεο από το σημείο όπου και μεταφέρθηκαν τα χώματα λίγο μετά το δυστύχημα και την δυσκολία που υπάρχει στο να βρεθεί κάποιο στοιχείο λόγω των καιρικών συνθήκων που έχουν προηγηθεί τον τελευταίο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στο βίντεο, μεταφέρθηκαν με 25 φορτηγά λίγο μετά το δυστύχημα σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου στη Λάρισα και έμειναν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες για πάνω από ένα χρόνο. Κλιμάκια επιστημόνων από τη χημική υπηρεσία της Λάρισας παρουσία τεχνικών συμβούλων από τις οικογένειες των θυμάτων έγινε δειγματοληψία και εστάλησαν στο γενικό χημείο του κράτους.

Αίσθηση προκαλεί ότι υπάρχει ένα κενό 10 λεπτών και 30 δευτερολέπτων από τη στιγμή που έφυγε το Intercity από τη Λάρισα. Αφορά την εκδίκαση της αγωγής που έκαναν οι γονείς του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Το μανιτάρι φωτιάς οφείλεται σε εύφλεκτη ουσία» αναφέρει ο Επαμεινώνδας Μπούρας, τεχνικό σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.